Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Een stopcontact aansluiten? Lees hier hoe het moet.

Zodra mensen met elektriciteit werken zijn ze heel voorzichtig en zijn veel mensen best angstig, daarom laten mensen het ook vaak aan een gespecialiseerde elektricien in Amsterdam over. Al is de nodige voorzichtigheid wel nodig, is de angst niet nodig als je de juiste handelingen uitvoert. Alleen door de stroom uitzetten is de angst al weggenomen.

De juiste handelingen.

De volgende handelingen zijn de handelingen voor als er al een gat in de muur zit. De eerste en misschien ook wel de belangrijkste handeling is het uitschakelen van de stroom die door deze draden loopt, dit kan heel gemakkelijk in de meterkast bij de groepenkasten. Nu kan je beginnen met de groene of gele aardedraad, blauwe nuldraad en de bruine fasedraad te strippen. Het strippen is heel makkelijk te doen met een tangetje of een speciale striptang. Nu deze draden gestript zijn kan je deze draden in de aansluitpunten schuiven van het stopcontact. De nuldraad gaat links, de aardedraad in het midden en rechts de fasedraad.

De stopcontact in de muur plaatsen.

Nu kan je nadat je alle draden op de juiste plek hebt geplaatst het stopcontact in de muur schuiven. U kunt het stopcontact heel simpel in de muur plaatsen waar ook de draden zitten. Nu moet je er wel goed naar uitkijken dat de draden niet losraken of ergens vast komen te zitten. Nu hoef je alleen nog maar wat schroefjes op zijn plek aan te draaien, deze houden het stopcontact vast op zijn plek. 

Heb je nu een nieuw werkend stopcontact?

Je kan nu de stroom weer aanzetten, en om te testen of het werkt en het contact op de juiste manier is aangesloten moet je een multimeter gebruiken. Hier kan je alles op aflezen. Werkt het? Dan kun je nu stekkers in het stopcontact steken en gebruik maken van je nieuwe stopcontact.

Niet gelukt?

Mocht het niet gelukt zijn, of vind je het nog steeds te spannend voor wat voor reden dan ook? Wij zijn 24/7 bereikbaar en we willen je graag helpen. Je kan altijd bellen op het volgende nummer 085 019 0036 en we zijn gevestigd op het adres Bankwerkerij 39, 1021 NS Amsterdam.