Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Enorme krapte op de arbeidsmarkt

Er is een enorme krapte op de arbeidsmarkt. In veel sectoren zijn er meer banen dan dat er mensen zijn. Dit was al een probleem voor de coronapandemie. Inmiddels krabbelt de economie weer langzaam op na de flink klap die zij kreeg door de coronapandemie. De krapte op de arbeidsmarkt neemt weer enorm toe. Voor veel bedrijven wordt het lastiger en lastiger om de juiste mensen te vinden. Sommige sectoren zoals de horeca hebben ook vanwege de sluiting van de sector veel mensen moeten laten gaan. De hoop was er vanuit deze sector dat mensen weer terug zouden keren. Nu blijkt dat een deel van deze mensen inmiddels een nieuwe baan heeft en ook tevreden is met deze nieuwe baan. Een terugkeer in de horeca zien zij niet meer zitten. Dit geldt dus ook voor andere sectoren zoals bijvoorbeeld de evenementensector.

Een test als onderdeel van een betere selectie

Naast deze sectoren zijn er ook sectoren waar ook voor de coronapandemie al problemen met personeel waren. Dit zijn de zorg en het onderwijs. In de sectoren blijkt ook nu nog steeds personeel een groot probleem te zijn. Het probleem zit hem soms met name in het vinden van goed personeel. Zo is niet iedereen bijvoorbeeld geschikt voor de zorg. Mensen moeten een bepaalde drive hebben om hier te kunnen werken. Het is soms moeilijk om vooraf vast te stellen of mensen de juiste drive en de juiste eigenschappen hebben. In een gesprek komen deze eigenschappen niet altijd goed naar voren. Het kan dan een goed idee zijn om de 4 kleuren persoonlijkheidstest te doen. Deze 4 kleuren persoonlijkheidstest geeft namelijk een goed beeld van de persoonlijkheid van iemand. Zo kan een kandidaat beter worden beoordeeld en is de kans dat iemand die wel geschikt blijkt ook wordt aangenomen ook al komt dit in een gesprek niet naar voren.

Het probleem ligt bij de sector zelf

Sommige sectoren moeten ook overigens naar zichzelf kijken. Zo zijn de werkomstandigheden en lonen in de horeca vergeleken met andere sectoren aan de lage kant. Een goede werksfeer kan zelfs dat niet wegnemen. Voor deze sector is het dus zaak om eens goed bij zichzelf ten rade te gaan.

https://www.testgroup.nl/4-kleuren-persoonlijkheidstest/