Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Haal je zolder leeg tijdens je lenteschoonmaak!

De lente is volop bezig, heet zonnetje schijnt, dus het is het uitgelegen moment om het huis helemaal op te ruimen voor de zomer! Een kamertje dat echter vaak wordt vergeten, is de zolder. De meeste mensen komen niet vaak op de zolder, omdat het een plaats is waar vaak rommel of vergeten meubels, spullen en apparaten worden gelegd. Om die zolder toch eindelijk leeg te krijgen, geven we je een aantal tips!

1. Werk systematisch 

Het is een goed idee om een plan van aanpak te hebben. Gooi niet zomaar alles in de vuilbak, maar maak hoopjes. Zo kan je een onderscheid maken tussen dingen die kapot zijn en nog werken, dingen om weg te gooien of te doneren of dingen die je opnieuw in gebruik wil nemen. Zo ben je zeker dat je niets overslaat.

2. Wees zuinig met wat je bijhoudt. 

Wanneer je begint rond te snuisteren op zolder komen er sowieso herinneringen naar boven. Daarom zijn er dingen die je graag zou bijhouden. Je vraagt jezelf echter best af of het effectief nut heeft om het goed in kwestie bij te houden. 

3. Gooi niet alles weg, maar probeer goederen, zoals oud ijzer Geleen te verkopen!

De vraag naar tweedehands goederen was nooit zo groot als nu. Zeer veel mensen proberen op een betere manier om te gaan met de natuur en kopen daarom graag gebruikte zaken. Door ze online te zetten, verdien je nog wat geld aan je oude spullen. Vraag ook zeker eens na of je vrienden of familieleden iets zouden willen overnemen. Daarnaast heeft u waarschijnlijk ook heel wat oud ijzer geleen liggen. Daar kunt u gemakkelijk van af door contact te zoeken met een recyclingbedrijf. Oud ijzer Geleen kan namelijk nog redelijk wat opbrengen, terwijl het op de zolder enkel in de weg staat. 

https://mentenmetaal.nl/contact/