Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Dieren

Kat registreren

Als je een nieuwe kat hebt, dan laat je die chippen. Sinds 2017 is dit verplicht. Vervolgens kun je jouw kat registreren in een databank. Dit is niet verplicht, maar wel aan te raden. Je kat registreren in een databank kan al binnen een aantal stappen. Kies een databank waarbij je jouw kat wil registreren. Vervolgens vul je de naam in van je kat en je eigen persoonlijke gegevens. Daarna kies je een abonnement bij die databank. Vaak kun je kiezen uit meerdere abonnementen om je kat te registreren, van bijvoorbeeld 5 jaar of 15 jaar. De kosten verschillen per abonnement en per databank. Bekijk dus de actuele prijzen op de website van de desbetreffende databank. Als laatste kun je jouw profiel voltooien door het ras van je kat in te vullen, het geslacht, etc. Daarna staat je kat geregistreerd in een databank! Wat zijn de voordelen hiervan?

Voordelen kat registreren in een databank

Een kat registreren in een databank brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo kan je kat altijd gevonden worden als deze zoekraakt. De persoon die jouw kat vindt, kan de dierenarts opbellen die vervolgens de chip kan uitlezen. Als je kat in een databank te vinden is, kunnen gemakkelijk alle gegevens van de kat opgezocht worden. Daarnaast worden al jouw gegevens veilig opgeslagen in de databank, niemand anders kan deze inzien. Als er een noodgeval is, heeft de databank vaak een telefoonnummer speciaal voor noodgevallen.

Kat vermist

Mocht je kat vermist zijn en er heeft nog niemand contact met je opgenomen, dan kun je ook zelf in de databank opgeven dat je kat vermist is. Als de dierenarts dan deze databank bekijkt omdat er een kat gevonden is, ziet diegene direct dat de desbetreffende kat op vermist staat. Mocht je kat vervolgens weer gevonden zijn, dan kun je dit aanpassen naar ‘gevonden’.


https://www.petlook.nl/kat-registreren/