Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Hoe bestrijden we Social Engineering?

Misschien heeft u er ooit van gehoord: Social Engineering. Dit is een term die algemeen bekend is in de duistere wereld van cybercrime. Social Engineering is een verzamelnaam van technieken die cybercriminelen gebruiken om vertrouwelijke bedrijfsinformatie in handen te krijgen. Voornamelijk bedrijven en zorginstellingen die privé-informatie opslaan van klanten of cliënten kunnen te maken krijgen met Social Engineering. Deze bedrijven en zorginstellingen dienen tijd en aandacht te geven aan goede databeveiliging. Gebeurt dit niet, dan kunnen cybercriminelen keihard toeslaan.

Cyber Securityspecialist Auxzenze

De cyber security experts van Auxzenze staan deze bedrijven en zorginstellingen bij. Ze kunnen onder andere de systemen en netwerken beheren, en de informatie die hieruit voorkomt kunnen ze monitoren en rapporteren. Tot slot kunnen ze u van deskundig advies voorzien, bijvoorbeeld hoe u de zwakke punten in het bedrijfssysteem kunt verbeteren.

Social Engineering is het beïnvloeden van het menselijk gedrag. Cybercriminelen hopen dat wij intrappen in hun technieken en zo privacygevoelige informatie blootgeven.

De vormen van Social Engineering

De bekendste vormen van Social Engineering zijn e-mail phishing, social media berichten en persoonsverwisseling. Bij die laatste kunt u denken aan een cybercrimineel die zich eerst voordoet als supportdeskmedewerker en daarna als gewone medewerker die belt naar de supportdesk. Minder bekende vormen zijn dumpster diving (het afval doorzoeken naar brieven of documenten) en ongeautoriseerde toegang tot een datacenter.

Zo voorkomt u Social Engineering

Er zijn gelukkig tips om te voorkomen dat cybercriminelen bedrijfsgevoelige informatie in handen krijgen. Hieronder volgen enkele tips:

  • Begrijp het belang van informatiebeveiliging en databescherming.
  • Creëer bewustzijn bij uw werknemers en leidinggevenden.
  • Geef trainingen, zodat medewerkers Social Engineering herkennen.
  • Kies voor beveiligingssoftware en malware-detectie.

Neem contact op met Auxzenze

Bent u benieuwd wat Auxzenze voor uw bedrijf kan betekenen om Social Engineering te bestrijden? Bezoek dan hun website en kom meer te weten over de verschillende technieken. Mocht u de hulp van Auxzenze willen inschakelen, kunt u contact opnemen.

https://www.auxzenze.nl/