Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Hoe houd u het huis schoon?

De zomer komt er weer aan en dat betekent dat veel mensen binnenkort hun jaarlijkse zomerschoonmaak houden! Toch is het vaak beter om door het jaar heen gewoon uw huis wat schoner te houden, zo hoeft u niet elk jaar een grote schoonmaak te houden en blijft uw huis het hele jaar door schoon.

Opslag

Wat mensen vaak het langste laten opstapelen zonder dit zelf door te hebben in hun opslag. Veel mensen hebben een berging waar ze over het hele jaar veel laten opstapelen. Hierdoor heeft u na een tijdje verschillende spullen in uw opslag staan die u nooit meer gebruikt. U moet altijd realistisch en streng zijn wanneer u naar uw oude spullen kijkt. Heeft u deze echt nog nodig? Wanneer u bijvoorbeeld nieuw servies heeft gekocht en u het oude eigenlijk nooit meer gebruikt kunt u deze beter weg doen. U kunt altijd spullen weggeven, ze verkopen of grofvuil laten ophalen. Grofvuil in Hoorn ophalen kan bijvoorbeeld erg goedkoop en is snel geregeld.

Poetsen

Zorg dat u een vast poetsschema voor uzelf opstelt. Dit betekent dat u bijvoorbeeld eenmaal per week een grotere schoonmaak doet waar u stof achter kastjes verwijderd. Door de weeks heen kunt u gewoon stofzuigen en dweilen zoals u dat normaal doet. Zo zorgt u ervoor dat er over de tijd heen geen overvloed aan stof wordt opgebouwd.

Luchtverfrissing

Zorg dat u voldoende luchtverfrissing in uw huis heeft. Dit zorgt er namelijk ook voor dat u het gevoel krijgt dat u in een schoon en opgeruimd huis leeft. Zorg ook zeker dat u deze op de WC en in de woonkamer heeft staan. Verder kunt u er ook aan denken om een luchtbevochtiger te kopen. Dit zorgt er voor dat de luchtkwaliteit in uw huis omhoog gaat en dit ruikt ook erg lekker voor uw gasten.