Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Alles wat u moet weten over de Wet Flex B.V.

Als u eigenaar bent van een BV hebt u misschien wel eens gehoord van de Wet Flex B.V. Deze wet is op 1 oktober 2012 ingevoerd. Met de invoering van deze wet zijn de regels voor besloten vennootschappen flexibeler en eenvoudiger geworden. Dit houdt in dat de dwingende regels grotendeels zijn verdwenen. Wilt u meer weten over de Wet Flex B.V.? Lees dan verder! 

 

Wat is er veranderd?

Een belangrijke wijziging is dat het verplichte minimum startkapitaal is afgeschaft. Hiermee is de accountantsverklaring en de bankverklaring ook komen te vervallen. Daarnaast is de nominale waarde van aandelen flexibeler geworden, deze mag namelijk in vreemde valuta luiden. Ook is het maatschappelijk kapitaal niet langer verplicht. Dit is de eis dat 20% van het maatschappelijk kapitaal geplaatst is. 

 

Wat is er niet veranderd?

Met het invoeren van de nieuwe wet is er geen nieuwe rechtsvorm B.V. ontstaan. De B.V.is dus een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid gebleven. De regels die hiervoor gelden zijn: een in aandelen verdeeld kapitaal, beperkte aansprakelijkheid, bestuur en aandeelhoudersvergadering en aandelen op de naam. 

 

B.V.’s opgericht voor 1 oktober 2012

De wetswijziging is ook van belang voor B.V.’s die voor 1 oktober 2012 zijn opgericht. De statuten van deze B.V’s zijn namelijk naar het oude recht opgesteld en deze voldoen niet aan de Wet Flex B.V. Het is niet verplicht dat de statutten worden aangepast, maar dit is wel noodzakelijk als u wilt profiteren van de vrijheid van flexibiliteit van de nieuwe wet. 

 

Laat u adviseren 

Twijfelt u of uw statuten gemoderniseerd moeten worden of wilt u de statuten van uw B.V.’s laten checken? Dat kunt u het beste laten doen door een deskundige. Bent u op zoek naar een geschikte notaris? Neem dan een kijkje op de website van Suwijn Notarissen. Zij kunnen u alles vertellen over de Wet Flex B.V. en adviseren u op maat 

 

https://suwijn.nl/