Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Hoe kies je de juiste grafsteen?

Is het voor u ook zo belangrijk dat het grafmonument persoonlijk is? Bekijk dan de monumenten online. Aldaar ziet u voorbeelden van grafstenen en andere monumenten die passen bij het persoon. Tevens ziet u dat er veel mogelijk is met de kleuren en de vorm. Lees in dit artikel over enkele voorbeelden van monumenten om de overleden dierbare te herdenken.

De klassieke grafsteen is nog leverbaar

Op de afbeeldingen treft u ook andere materialen aan dan steen. Een grafmonument van cortenstaal, of plexiglas, of versteend hout is te maken. Zolang de materialen bestand zijn tegen de elementen zoals regen is het geschikt. U heeft daarom alle keuze hoe u de overledene wilt herdenken. Tevens is het ene goedkoper dan het andere, en dat biedt mogelijkheden met budgetteren. Samen met u komen we tot een oplossing ook als het monument niet veel mag kosten. Mocht u de moderne grafmonumenten niet mooi vinden, dan is dat geen probleem. De klassieke grafsteen van graniet met de sobere vermeldingen van naam, geboorte- en sterfdatum is nog leverbaar.

Populair is het beroep op het monument

U kunt het grafmonument laten spreken. Op de online afbeeldingen ziet u al snel een foto van de overledene, maar ook kunt u iemands passie of beroep terug laten komen op het monument. Mocht de overledene altijd gevaren hebben, een schip op het grafmonument of het monument in de vorm van een boot, is mogelijk. Als u dan het graf bezoekt, dan ziet u sterk diegene die u wilt herdenken zoals diegene bij leven was. Wederom kunnen wij samen met u meedenken hoe u de overledene wilt herdenken, wij hebben immers een persoonlijke benadering.

U heeft alle tijd, wij nemen de tijd

Anders dan bij de uitvaart zelf organiseren heeft u alle tijd om een monument uit te zoeken. Overlijden kan plotseling komen, met enige haast moet u dan een kist uitkiezen en wat voor rouwbrieven, maar voor het grafmonument heeft u de tijd. Dit komt door de praktische reden, direct na de begrafenis een grafsteen plaatsen gaat niet de grond moet eerst inklinken, anders verzakt de grafsteen. Die tijd nemen wij om onszelf in te leven hoe u het wilt hebben.

Schroom niet om contact te leggen

Op de website kunt u lezen; advies nodig bel ons direct. Schroom niet om contact met ons te leggen, al is het alleen al vanwege een vrijblijvende offerte. Bekijk de website en als u bijvoorbeeld een urn ziet, of een mooie plek om de urn te plaatsen, dan kunt u met ons bellen wat zoiets kost. Vele tevreden klanten gingen u voor, wij helpen u graag met een grafmonument kiezen.

https://www.andersgedenkmonumenten.nl/grafmonumenten/grafstenen