Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Alles over latex matrassen

Er zijn veel verschillende soorten latex matrassen en je hoort er steeds vaker iets over. Wat is een latex matras nu eigenlijk en wat zijn de voordelen? Daar kom je achter na het lezen van dit artikel. Lees dus verder als je benieuwd bent. 

Wat is een latexmatras? 

Latex is een rubber-soort. De kern van een latex matras bevat daarom ook latex. Latex heeft de eigenschap dat het veerkrachtig en rekbaar is en wordt daarom gezien als een goed product voor de vervaardiging van matrassen en kussens. Ook heeft latex een dichte celstructuur, waardoor vocht en warmte moeilijk kunnen worden afgevoerd. Hierdoor wordt een latex matras al snel een plek waar veel bacteriën zitten. Dit geldt daarentegen niet voor het natuurlatex matras van unamatras.nl. Later in dit artikel wordt toegelicht waarom dit niet het geval is. 

Verschillende soorten latex

Er zijn een aantal verschillende soorten latex verkrijgbaar. Alle soorten zijn van hetzelfde basisproduct gemaakt, maar verschillen van elkaar doordat ze op verschillende manieren worden vervaardigd tot een eindproduct. De verschillende soorten latex die er zijn, zijn: natuurlatex, talalay latex, 100% latex en pure latex. 

Waar moet je op letten bij latexmatrassen?

Zoals je hierboven al hebt gelezen, zitten er grote verschillen in latex matrassen. Het is goed om te onthouden dat dat talalay latex doorgaans de beste eigenschappen biedt voor een matras. Het is rekbaar, veerkrachtig en door de open celstructuur voert het gemakkelijk vocht af, waardoor het matras een langere levensduur heeft. Normaal is de levensduur van een matras ongeveer zeven jaar, maar bij een talalay latex matras is dat ongeveer tien jaar. 

De voordelen van een latexmatras

Een matras met een latex kern heeft verschillende voordelen. Ten eerste biedt een latex matras een uitstekend ligcomfort. Dit is te danken aan de veerkrachtig en soepelheid van het materiaal. Ook heeft het materiaal latex een drukverlagende werking en hierdoor past het matras zich goed aan naar de vorm van je lichaam. Latex is een van de meest hygiënische materialen omdat huisstofmijt, schimmels en andere bacteriën geen voedingsbodem kunnen vinden in latex. Je bent dus verzekerd van een schone slaapomgeving als je kiest voor een latexmatras.