Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Ideeën voor sfeervolle kerstverlichting

Bijna iedereen heeft wel één of meerdere soorten kerstverlichting in huis, om sfeer te creëren tijdens de donkere dagen. Veel mensen gebruiken kerstverlichting voor het versieren van hun kerstboom, anderen willen graag wat groter uitpakken met buitenverlichting voor de tuin, het balkon of de dakgoot. Ook winkels en bedrijven versieren hun panden vaak met kerstverlichting, om goed op te vallen in het donker en hun klanten een echt kerstgevoel te bezorgen.

Wanneer is de beste tijd voor kerstverlichting?

Er is geen vastgestelde periode waarin mensen hun kerstverlichting ophangen. Waar de echte kerstliefhebbers soms al eind oktober beginnen met het versieren van hun huis en tuin, zijn er ook mensen die alleen tussen kerst en driekoningen de kerstverlichting gebruiken. Winkels en bedrijven beginnen vaak in november al met het versieren van hun pand, om winkelend publiek te trekken en gezelligheid op straat te creëren. De decembermaand is bij uitstek dé maand voor kerstverlichting, omdat deze maand ten slotte de donkerste maand van het jaar is. Des te meer reden voor gezelligheid, zowel binnen- als buitenshuis.

Kerstverlichting bestellen op de website

Ben je voor de aankomende decembermaand nog op zoek naar kerstverlichting? Op Kerstverlichtingbuiten.com kan je vele verschillende soorten kerstverlichting bestellen. Op deze website ben je verzekerd van een duurzame aankoop, waar alle lichtsnoeren van LED lampjes zijn voorzien. Je hebt dus jarenlang plezier van je verlichting en bovendien steun je ook nog eens het milieu, omdat LED verlichting minder stroom verbruikt dan traditionele lampjes. Dat is bovendien ook nog eens een keer voordelig voor je portemonnee, waardoor je zorgeloos van je kerstverlichting kan genieten, zonder te vrezen voor hoge energiekosten na afloop van de feestdagen.

Creatieve ideeën voor kerstverlichting binnenshuis

Wanneer je een keer geen kerstboom in huis haalt, hoeft dit niet gelijk te betekenen dat je met de kerstverlichting niks kunt doen. Integendeel, er zijn vele manieren om je huis met lichtjes te versieren. Versier bijvoorbeeld je kerstkrans of guirlande met een lichtsnoer, of kleed de eettafel gezellig aan met kerstverlichting voor een sfeervol kerstdiner. Natuurlijk kan je ook de kerstverlichting in je vensterbank leggen of vastzetten langs een raamkozijn. Zeker in de slaapkamers zal dat s’ ochtends en s’ avonds erg gezellig zijn. Of versier buiten een struik of boom met kerstverlichting, zodat je vanachter het raam kan genieten van een kerstsfeer in je eigen tuin.

Soorten kerstverlichting voor buiten

Hieronder kan je een aantal ideeën vinden om van je tuin, oprit of terras om te toveren in een waar kerstspektakel.

De fairybell: deze bundel van lichtsnoeren bevestig je aan de vlaggenmast, waarna je deze omhoog trekt. Hierdoor verschijnt er een kerstboomfiguur die je tuin in een handomdraai in de kerststemming brengt.

Lichtgevende figuren: wil je naast een kerstboom nog wat aanvullende kerstverlichting aan je tuin toevoegen? Denk dan eens aan een kerstster of lichtgevende bol. Deze accessoires zullen zeker leuk staan aan je voordeur of bij het raam.

Vlamverlichting en ijspegelverlichting kunnen gebruikt worden wanneer je een bepaalde sfeer wilt creëren. Bij gebrek aan sneeuw kan ijspegelverlichting goed van pas komen, om toch het winterse gevoel te krijgen dat bij de kerstperiode hoort. Of gebruik de vlamverlichting als veilig alternatief voor een vuurtje, zodat het net lijkt alsof je een kampvuurtje in je tuin hebt.

Lichtgordijnen: deze kunnen op vele manieren gebruikt worden en zal zowel buiten- als binnenshuis voor gezelligheid zorgen. Hang ze aan de dakgoot, versier je balkon of terras of hang ze buiten voor de ramen voor dubbel plezier. Aanschouw je lichtgordijn vanaf je tuin of geniet van de lichtjes voor het raam terwijl je binnen vertoeft.

Ten slotte kan het ook een leuk idee zijn om bomen en struiken te versieren met kerstverlichting door de lichtsnoeren om de takken en stam heen te wikkelen. Dit kan je met één kleur verlichting doen, maar je kan er ook voor kiezen om meerdere kleuren verlichting te gebruiken voor een prachtig resultaat.

Soorten kerstverlichting voor binnen

Ook in je huis kan je op vele manieren een unieke kerst beleven met de indoor kerstverlichting. Denk bijvoorbeeld aan kerstverlichting in de vorm van kaarsjes, om het authentieke kerstgevoel te beleven. Vroeger was het immers gebruikelijk om kaarsjes in de kerstboom te branden. Het grote voordeel van de kaarsjesverlichting is dat deze gegarandeerd veilig is doordat deze LED verlichting bevatten. De lampjes zullen niet heet worden waardoor je zorgeloos kan genieten van alternatieve kaarsjes in je boom. Of kies voor de gekleurde kerstverlichting, waarbij je kan kiezen uit verschillende kleuren verlichting waardoor je je kerstboom in een eigen gekozen sfeer kan hullen. Of wissel de kleuren met elkaar af waardoor je een kleurrijke kerstboom te zien krijgt. Een leuk idee voor wanneer je een kerstborrel organiseert en daarbij een feestelijke stemming wil creëren.

De Twinkly kerstverlichting

Zou je iedere dag wel een ander soort kerstverlichting willen voor in de boom? Dat kan met de Twinkly kerstverlichting. Dankzij de besturing via de Twinkly app kan je je eigen persoonlijke voorkeuren voor de verlichting instellen. Dit kan door deze slimme verlichting te koppelen met je wifi netwerk, waardoor je met de app je eigen patronen, kleuren en effecten kan maken. De mogelijkheden zijn eindeloos waardoor je nooit verveeld raakt en altijd een passende sfeer voor iedere gelegenheid kan samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor warme kleuren en rustige effecten tijdens een romantisch kerstdiner of juist felle kleuren met spectaculaire patronen wanneer je een kerstfeestje geeft. Laat je inspireren en je zal met de Twinkly kerstverlichting een onvergetelijke kerst beleven.