Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Onbedoeld en ongewenst zwanger

Zoek jij een veilig adres voor een overtijdbehandeling? Op de site van vrouwenkliniek Bloemenhove staat veel informatie over de behandelingen die mogelijke zijn als je ongewenst zwanger bent. Allereerst is er de abortuspil. Deze wordt voorgeschreven aan vrouwen en meisjes die niet langer dan 8 weken zwanger zijn. De periode van 8 weken tel je terug tot aan de eerste dag van je laatste menstruatie. Je krijgt een combinatie van twee geneesmiddelen van de arts. Samen zorgen ze ervoor dat de zwangerschap niet verder groeit en vervolgens afgebroken wordt.

De abortuspil wordt nogal eens verward met de morning-afterpil, maar ze zijn zeker niet gelijk. Voor de morning-afterpil hoef je niet naar de huisarts of naar Bloemenhove, je haalt ‘m bij de Geneesmiddelenwinkel of drogist. Deze voorbehoedsmiddel kun je tot 24 uur na onbeschermde gemeenschap innemen om een zwangerschap te voorkomen. In de periode van 5 tot 12 weken zwangerschap kan gekozen worden voor zuigcurettage waarbij het meisje of de vrouw plaatselijke verdoving of sedatie krijgt.

Dan zijn er nog twee behandelingen mogelijk. De eerste bij zwangerschappen van 13 tot 17 weken. De ingreep duurt 10 tot 20 minuten, na een paar uur mag de cliënt weer naar huis. Is sprake van een zwangerschap langer dan 17 weken, dan duurt de abortusbehandeling 15 tot 25 minuten. De tijd in de kliniek is in totaliteit 8 tot 10 uur. Zowel na deze twee ingrepen als na een zuigcurettage is een vervolgafspraak onderdeel van de behandeling. Na drie weken wordt namelijk een controle-echo gemaakt.

In het algemeen hebben meisjes en vrouwen weinig last van nadelige effecten in de periode na de abortus. Op buikpijn, licht bloedverlies en gespannen borsten na. De antibiotica (soms gecombineerd met een pijnstiller) die toegediend worden na de ingreep zorgen ervoor dat cliënten zich snel weer fit voelen. Normaliter zal de eerste menstruatie zich 4 tot 6 weken erna aandienen.

Heb je nog vragen over abortus plegen? Je kunt ze telefonisch of per mail stellen aan het Bloemenhove-team. Het telefoonnummer luidt +31 (0)23 528 98 90, een mail stuur je naar receptie @ bloemenhove .nl.

https://www.bloemenhove.nl