Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Op verschillende momenten eten

Intermittent fasting heet officeel periodiek vasten in het Nederlands. Het woord zegt het eigenlijk al zelf, op verschillende momenten eet je en op andere momenten niet. Je vast dus op bepaalde tijden. Tijdens het vasten mag er wel gedronken worden. Dit drinken moet wel zonder toevoegingen zijn, anders telt het niet als vasten. Vasten is een manier om iets aan te pakken waar jij van af wilt. In dit geval kan het ook zijn vanwege een geloof. Uit onderzoek is gebleken dat vasten ook goed voor je kan zijn. Het zorgt voor gewichtsverlies, meer groei van spieren en heeft een positief effect op je suikerspiegel. De meest voorkomende zaken waarom mensen doen aan intermittent fasting is dan ook afvallen en sterker nog een langere levensduur.

Schema’s van Intermittent fasting

Er zijn verschillende soorten schema’s die je kunt gebruiken voor intermittent fasting. Deze schema’s zijn gebaseerd op de dagen en de tijden van het vasten. Hoe lang wil je op een dag vasten? Hoe vaak wil je vasten? Wil je één keer per week vasten of elke dag? De meest voorkomende en gangbare schema’s zijn : de 16 uur vasten schema, de 18 uur vasten schema, het OMAD schema ( één maaltijd per dag), 24-uur per week vasten en om de dag vasten. Als beginnende aan intermittent fasting kun je het beste beginnen aan de 24- uur per week vasten omdat je lichaam nog niet gewend is aan het vasten. Je zult namelijk merken dat je lichaam erop gaat reageren.

Resultaat

Een resultaat van Intermittent fasting kan afvallen zijn zoals eerder benoemd. Dit komt door de verhoogde vetverbranding, die je lichaam ondergaat. Verder verbeterd je cholesterol gehalte en je hart- en bloedvatenstelsel. Vanwege deze verbeteringen zegt men dat je er langer door kunt van leven. Mensen die beter niet aan intermittent fasting kunnen beginnen zijn: vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, mensen met een eetstoornis en oudere mensen.

 

https://buteyko-limburg.nl/intermittent-fasting/