Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Voordelen van het kiezen van een kunst groene wand

Een muur van kunstplanten is ongelooflijk en heeft het voordeel dat hij veel eenvoudiger te onderhouden is. Zonder de noodzaak van regelmatig verversen, water geven en andere verzorging die natuurlijke planten vereisen, geeft een permanente plantenwand je meer creatieve vrijheid. Deze trend is zeer veelzijdig en een bijzonder goed idee als je op zoek bent naar ideeën om die lege muur op te vullen, maar bijvoorbeeld geen foto’s wilt gebruiken. Bekijk dus hieronder de belangrijkste voordelen van een kunst plantenwand!

Waarom kiezen voor een kunst plantenwand

De verzorging van een muur met natuurlijke planten kan een uitdaging zijn. Als ze worden blootgesteld aan hitte of koude, zon, wind en vochtigheid, kunnen de bloemen en planten die de muur sieren uiteindelijk uitdrogen of afsterven. Met een kunst plantenmuur heeft je permanent een tuin met prachtige planten en bloemen. En het beste van alles: zonder het praktische achterwege te laten.

Belangrijkste manieren om een muur van planten te maken

Er zijn verschillende soorten plantenwanden, van wanden die van het plafond tot de vloer doorlopen, tot die waarbij een deel van de wand verticaal of horizontaal bedekt is of zelfs patronen op de wanden vormt. Het hangt allemaal af van je voorkeur en intentie. Het is de moeite waard om te onderzoeken en inspiratie op te doen. Een andere tip is om na te denken over de ruimte waarin je deze plantenwand wilt maken.

Als je ervoor kiest om buiten te decoreren, is het de moeite waard om enige zorgvuldigheid in acht te nemen. Denk aan de plaats waar de decoratie zal worden uitgevoerd, om te voorkomen dat kunstplanten worden blootgesteld aan regen en felle zon. Nu je de belangrijkste kenmerken van dit element kent, kunt je de website van Coolplant bezoeken en verbazingwekkende modellen planten ontdekken om jouw groene wand mee samen te stellen.