Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Sneeuwkettingen voor op wintersport

Wanneer je op wintersport gaat, is het heel handig om sneeuwkettingen te hebben voor je auto. Sterker nog, sneeuwkettingen kunnen meestal niet ontbreken. Winterbanden zijn in veel landen niet genoeg om veilig te kunnen rijden op besneeuwde wegen. Daarbij zijn sneeuwkettingen in veel landen verplicht. Soms zijn sneeuwkettingen alleen op bepaalde wegen verplicht. Wanneer dat het geval is staat dat aangegeven met speciale borden. Soms kan het ook handig zijn om sneeuwkettingen te hebben voor je schoenen. Als je op wintersport bent is een wandeling door de sneeuw namelijk niet altijd zonder gevaar. Het kan onder de sneeuw erg glad zijn waardoor je extra grip nodig hebt. De sneeuwkettingen voor je schoenen zorgen hiervoor. Je doet ze gemakkelijk aan over je schoenen en je kan ze ook weer uitdoen wanneer je wil.

 

Auto

De sneeuwkettingen voor je auto moet je op tijd omleggen. Je zorgt bij het omleggen als eerste voor een sneeuwvrije wielkast. Als je een sneeuwvrije wielkast hebt, maakt dat het omleggen namelijk een stuk makkelijker. De stappen daarna zijn per automerk anders. Dit staat beschreven in de handleiding die je erbij krijgt. Het is handig om de handleiding voordat je op wintersport gaat goed door te nemen, zodat je geen verrassingen hebt onderweg. Ook is het raadzaam om het omleggen thuis al eens te oefenen. Wat handig is om bij je te hebben tijdens het omleggen is een zaklamp. Op deze manier kun je ook omleggen in het donker. Handschoenen en een matje voor je knieën zijn daarnaast ook fijn om bij je te hebben.

 

Schoenen

Wanneer je sneeuwkettingen voor je schoenen hebt zijn deze eenvoudig om je schoenen heen te monteren. Het zorgt ervoor dat je niet meer kan uitglijden. Bij de aanschaf moet je wel even op de maten letten. Maat XS is geschikt voor schoenmaat 35, 36 en 37. Maat S is geschikt voor schoenmaat 38, 39 en 40. Maat M is geschikt voor schoenmaat 41, 42 en 43 en maat L is geschikt voor schoenmaat 44, 45 en 46.

https://www.sneeuwkettingenkopen.nl/