Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Tips om zo snel mogelijk te slagen voor jou auto theorie-examen

Het auto theorie-examen is iets waar veel nieuwe bestuurders tegenop kijken. Terecht ook want het is een moeilijk examen. Dat blijkt ook uit het slagingspercentage. Slechts 44% van de kandidaten slaag de eerste keer voor het theorie-examen. Een goed begin is het halve werk zeggen ze meestal. En voor het theorie-examen is dit niet anders. Om je een beetje op weg te helpen hebben we een paar tips voor je op een rijtje gezet.

 

Neem de tijd

Neem de tijd om te leren. Plan je een paar dagen in waarom je gaat studeren en deel ook de stof hiernaar in. Ga niet alles in een keer proberen te leren want dit krijg je nooit allemaal tegelijk onthouden. Zo hoef je ook niet ineens hele bulken stof te gaan leren. Mocht je nog naar school gaan dan is het verstandig om eens na te denken over het leren voor het examen in de zomervakantie. Zo zit je hoofd niet al vol met andere stof.

 

Herhaling

Het haal de stof je hebt geleerd regelmatig. Kijk elke keer als je wat nieuws leert ook even terug naar de stof die je al hebt geleerd. Weet je alles nog of moet je sommige onderdelen echt nog een keer herhalen. Zo krijg je beetje bij beetje steeds meer kennis bij elkaar.

 

Oefenen

Als je dan zo ver bent kan je een oefen examen auto theorie maken. Zo controleer je of je alles al weet en als dit niet zo is dan krijg je ook de kans om de dingen die je nog niet wist nog eens goed te bestuderen.

https://theorie-oefenexamen.nl/