Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Training voor mamas

Verantwoord sporten is gezond

Wanneer u wilt sporten tijdens en na uw zwangerschap is dat goed voor uw lichaam, maar ook voor uw kindje. Wanneer u sport tijdens uw zwangerschap, zal u dat helpen om fysiek en metaal sterk te worden. U zult fitter worden, waardoor u het moment van de bevalling gemakkelijker zal kunnen doorstaan. Wanneer u gaat sporten tijdens uw zwangerschap, dan moet u dat niet zonder een deskundige begeleider doen. U moet veilig sporten, zodat u verantwoord sport en geen blessures oploopt. Wanneer u klachten heeft aan uw buik, bekken, rug of bekkenbodem, dan is het van groot belang dat een expert u bijstaat. U zal tijdens het sporten werken aan een optimaal functioneren, zodat u de bevalling goed zal kunnen doorstaan.

Misvatting over het sporten tijdens zwangerschap

Er zijn altijd nog veel personen die denken dat het sporten gevaarlijk is wanneer u zwanger bent. Dat is echter niet waar. Sporten tijdens zwangerschap is bijzonder goed voor uw lichaam, als het u het maar verantwoord en onder begeleiding doet. Wanneer u op de juiste manier veel beweegt, is dat goed voor uw lichaam. Door het verantwoord sporten, kunnen veel klachten worden voorkomen. Ook voor die vrouwen, die slecht kunnen slapen tijdens een zwangerschap, is sporten een goed hulpmiddel. Omdat vrouwen die tijdens de zwangerschap sporten fitter worden, zullen ze ook gemakkelijker kunnen bevallen.

Sporten na bevalling

Wanneer de bevalling achter de rug is, moet u niet direct voor de volle 100% gaan sporten. Sporten is natuurlijk gezond, maar daarbij moet sporten na bevalling rustig worden opgebouwd. Het is belangrijker dat u in het begin niet te veel doet. Ga rustig wandelen en start thuis met bekkenbodem- en rompstabiliteitsoefeningen. Ga pas actiever sporten als de baby minimaal 6 weken oud is. U heeft in begin toch genoeg te doen als de baby geboren is.

Waar moet u op letten bij het sporten na de bevalling?

Het is begrijpelijk dat na de bevalling de buikspieren slap zijn. Zij moeten rustig kunnen herstellen. Daarom moet u zeker in het begin erop letten dat u uw rug niet te veel belast. Probeer de dwarse buikspier, lage rugspier en bekkenbodemspier aan te spannen. Let er ook op dat uw houding goed is tijdens het lopen en het verschonen van de baby. Wanneer u gaat sporten, doe dat dan niet op eigen houtje, maar maak daarbij gebruik van een sportcoach. Hij of zij weet wat u wel en niet mag en kunt doen tijdens het sporten.

https://www.trainingformamas.nl/