Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Verschillende schoenen uit de collectie van Veja

De afgelopen jaren zijn er weer een hoop nieuwe schoenen op de markt gekomen. Dit is ook bij Veja het geval. Veja is een schoenenmerk dat is ontworpen in 2005 en haar schoenen maakt in Brazilië. Het bijzondere aan dit merk is dat ze een stuk minder gericht zijn op het maken van winst. Ze willen de planeet beschermen en de werkomstandigheden van mensen in het algemeen verbeteren.

Waar Veja als merk voor staat

De meeste bedrijven zijn vooral gericht op het produceren van zoveel mogelijk schoenen om deze vervolgens zo snel mogelijk door te verkopen. Bij het merk Veja is dit echter anders dan normaal. Over het algemeen geven bedrijven die schoenen verkopen gemiddeld 70% van de omzet uit aan het adverteren en aan de marketing. Hierdoor blijft er slechts een klein percentage over om aan andere dingen zoals de loonkosten te besteden. Doordat Veja niet zo bezig is met het maken van advertenties en het opbouwen van naamsbekendheid, houden ze meer geld over voor andere dingen. De mensen die in Zuid-Amerika voor het bedrijf werken krijgen bijna vijf keer zoveel betaald als andere mensen die hetzelfde werk doen. Daarnaast is Veja een bedrijf dat duurzaam bezig is en bij de productie denkt aan het milieu. Het productieproces is door deze onderneming helemaal afgebouwd en vervolgens op een duurzame manier weer opgebouwd. Dit is wat het merk onderscheidt van alle andere schoenenmerken.

De V-10 schoen van Veja

Het bedrijf verkoopt zowel Veja sneakers dames als Veja heren sneakers. Veja is opgericht in 2005 en na tien jaar is er voor het tienjarige bestaan van het bedrijf een nieuwe schoen op de markt gekomen. De V-10 was het eerste model schoenen dat bij schoenenwinkels in het assortiment zat. Verder is deze schoen volledig gemaakt van biologisch en duurzaam materiaal. De schoen is vrijwel volledig gemaakt van leer en zal dus wel goed moeten worden ingelopen. Aan het begin zul je merken dat de schoenen van Veja wat lastiger lopen en stugger aanvoelen. De originele variant van de V-10 schoen is in het wit op de markt gekomen. De uitstraling ziet er door de wat rondere neus en de hogere zool retro uit, maar toch heeft het ook een sportieve uitstraling.

Wata Canvas schoenen van Veja

De Wata Canvas schoenen zijn vernoemd naar het Japanse woord voor katoen. Het grootste deel van de schoenen van Veja zijn voornamelijk van leer gemaakt, maar bij deze schoen is dit niet het geval. De naam zegt het natuurlijk al, deze schoen is gemaakt van katoen en daardoor erg bijzonder als je naar het assortiment van Veja kijkt.