Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Eten en drinken

De meest populaire cocktails van Nederland!

De populairste cocktails van Nederland

 

Jezelf ooit wel eens afgevraagd wat de meest populaire cocktails zijn? Er gaan namelijk zeer veel lijstjes rond met verschillende populaire cocktails. De meest gedronken cocktails en wat deze inhouden behandelen we in deze blog. Daarnaast zijn al deze cocktails gemakkelijk te maken door het gebruik van een cocktail set.

10. Tequila Sunrise

Zomerse alcoholische cocktail gemaakt van vruchtensap, grenadine en tequila. Dit kleurrijke drankje met oranje en rood is een perfecte cocktail voor in de zomer.

9. Espresso Martini

Koude koffie cocktail geschonken in een stijlvol martini glas. De wodka, espresso, suikersiroop en koffielikeur zorgen voor een smaakvolle belevenis.

8. Moscow Mule

De Moscow mule is een zeer populaire cocktail van de laatste jaren. De cocktail wordt geschonken in de welbekende koperen mokken en bestaat uit limoen, munt, gemberbier, suikersiroop en gemberbier.

7. Manhattan

Een klassieke cocktail in dit lijstje. Deze cocktail is vernoemd naar de wijk in New York en bevat rye whisky, zoete vermout, Angostura bitter, ijsklontjes en als garnering een marachino kers.

6. Margarita

Nog zo’n klassieker in dit lijstje. Een heerlijke dorstlesser met zouten randje. De Margarita maak je met tequila, triple sec, limoensap, zout en een klein beetje suikersiroop. Proosten maar!

5. Daiquiri

Een cocktail met heel veel varianten. Maar de standaard daiquiri is net zo lekker. Een heerlijke zomerse cocktail met rum, limoensap, suikersiroop. Het zal je niks verbazen dat deze cocktail uit Cuba komt. Met een cocktail set heb je deze klassieker zo gemaakt!

4. Martini

Deze cocktail kennen jullie onder andere van alle James Bond scenes. Een klassieke martini gemaakt van gin en droge witte vermout. Shaken not stirred.

3. Whiskey Sour

Een topper in deze lijst. Heerlijke cocktail van whiskey, citroensap, een deel eiwit, suikersiroop  en Angostura bitters. Geniet van deze iet wat zure cocktail.

2. Cosmopolitan

Een eyecatcher op de bar, de cosmopolitan. Dit roze drankje met wodka, cranberrysap, triple sec en limoensap wordt al jaren gedronken over de hele wereld.

1. Mojito

Mojito, iedereen kent deze fantastische cocktail. Een longdrink glas gevuld met ijs, munt blaadjes, limoen partjes en lekker veel rum, limoensap, suikerwater en spuitwater. Een betere afsluiter van deze lijst is er niet.

 

Proost!