Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Waar moet je aan denken bij het maken van een vijver?

Een vijver maken is niet zo makkelijk als sommige mensen denken. Zo is bijvoorbeeld de PH-waarde een gevoelig onderdeel dat bij het maken van een goede vijver van belang is. Wil jij misschien zelf een vijver aanleggen en wil je een idee van de stappen die er nodig zijn, om dit te maken? Lees dan hier over wat er zoal komt kijken bij het maken van een vijver.

Het ontwerp

Een goede vijver begint met een goed ontwerp. Laat je vooral inspireren door voorbeelden op het internet. Zo krijg je namelijk meteen een idee van de soorten vijvers die er mogelijk zijn en de moeilijkheidsgraad van het maken van een vijver. Zorg ook dat je een goede plek kiest voor waar die vijver moet komen.

Pomp en filter

Veel vijvers zijn voorzien van een goede pomp en een goed filter. Afhankelijk van de soort vijver moet je daarin een keuze maken. Laat je dus ook hier weer eerst goed informeren over wat je nu precies nodig hebt.

De praktijk

Nu komt het aan op de praktijk. Je hebt folie nodig en moet graven en bouwen. De juiste planten moeten op de juiste plek komen. Ook moet je nadenken over de bodem. Komt er een substraat, grond of helemaal niks? Verder is de vraag natuurlijk of je vissen wil of niet.

Vullen met water

Uiteindelijk moet de vijver worden gevuld met water. Je moet dus voor voldoende water toevoer zorgen. Heb je hier al aan gedacht?

Grond afvoeren

Oeps, bijna vergeten. Vaak moet je na het graven van een vijver ook weer grond afvoeren. Voor het grond afvoeren kun je vaak wel een container huren. Het is natuurlijk wel handig dat als je grond wil afvoeren dat je de container op tijd bij huis hebt. Anders moet je de grond eerst in de tuin op een bult gooien en daarna nog eens in de container doen. Dat is dubbel werk.

https://afvalcontainersdrechtsteden.nl/grond-afvoeren/