Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Eten en drinken

Do’s en dont’s bij het eten van oesters

 

Heb je het over een échte delicatesse, dan heb je het over oesters. Vaak durven allen fijnproevers zich eraan te wagen. Dat is zonde, want oesters eten is een hele beleving. Ja, het kan zijn dat je oesters de eerste keer niet meteen lekker vindt, maar je kunt ze wel gaan waarderen. Wij hebben daarvoor enkele do’s en don’ts voor je op een rijtje gezet.

Do’s wanneer je oesters gaat bestellen in Utrecht of gaat bereiden

–          Koop je oesters niet in een supermarkt wanneer je ze voor het eerst gaat eten. Haal ze bij een visboer of een speciaalzaak.  Oesters moeten namelijk zo vers mogelijk zijn en koel worden bewaard.

–          Probeer oesters meerdere keren. De smaak kan namelijk ontzettend verschillen en de groottes en structuur ook. Zo kun je ontdekken wat je écht lekker vindt.

–          Gebruik altijd goed materiaal om mee te werken. Denk bij het openmaken ook aan een oestermes en oesterhandschoenen.

–          Eet oesters op een speciaal moment en op plekken waar ze weten hoe ze oesters moeten bereiden. Een goede gelegenheid is bijvoorbeeld als je op vakantie bent in Frankrijk. In Nederland is Zeeland de plek bij uitstek.

 

Don’ts

–          Te veel saus gebruiken. Je hoeft eigenlijk niet veel toe te voegen want oesters moeten eigenlijk hun originele smaak behouden.

–          Zie je op tv en in je omgeving mensen die de oesters zo hun keel laten afglijden, dit kun je beter niet doen. Kauw er eerst op wanneer je oesters gaat bestellen in Utrecht. Bij een rauwe, levende oester kunnen er sappen vrij komen waardoor je ziek wordt.

–          Begin niet met grote oesters als je oesters gaat bestellen in Utrecht. In het begin wil je natuurlijk vooral proeven of je het lekker vindt. Kies voor een kleiner formaat.

–          Oesters moet je niet onder water zetten, want dan zullen ze dood gaan.

https://bramfreshfood.nl/oesters-bestellen-utrecht/