Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Waar moet je rekening mee houden bij de aankoop van een Jacuzzi?

De corona crisis heeft ervoor gezorgd dat steeds meer mensen een zwembad of jacuzzi gingen kopen. Het voordeel van een jacuzzi ten opzichte van een zwembad, is dat het snel kan worden opgeleverd. De opbouw is ook snel gedaan omdat er alleen een tuinslang en elektriciteit nodig is. Bij Elite Welness – Jacuzzi op balkon kun je zelfs een Jacuzzi laten plaatsen op het balkon.

De kosten van een Jacuzzi zijn hoog 

Er bestaan tegenwoordig talloze verschillende soorten Jacuzzi’s. Zo zijn er onder anderen opblaasbare exemplaren, all-in-one jacuzzi’s of standaard Jacuzzi’s. Een Jacuzzi variëert wat betreft prijs tussen de 5.900 euro en 17.900 euro. Het verschil hangt af van het type en de afwerkingsgraad van de Jacuzzi. Standaard Jacuzzi’s hebben alleen twee pompen nodig die zorgen voor massage en circulatie. Bij uitgebreidere type’s met bijvoorbeeld personalisering kom je al snel boven de 10.000 euro uit.  

Onderhoud om bacteriën onder controle te houden 

Jacuzzi zorgt voor veel ontspanning en je kunt er heerlijk een avondje in vertoeven. Alleen bij de aankoop van een Jacuzzi moet je wel rekening houden dat een Jacuzzi onderhoud nodig heeft. Een Jacuzzi is een goede plek voor bacteriën, aangezien zij zich op hun gemak voelen bij hoge temperaturen. Natuurlijk ga je niet alles kunnen voorkomen, maar je dient wel te waken over gevaarlijke bacteriën als Legionella. 

Vaak wordt er bij de installatie van een Jacuzzi goed uitgelegd hoe je Legionella kunt voorkomen. De allergrootste Legionella-uitbraak in Nederland kwam namelijk door een bubbelbad. Er zijn twee methodes voor het voorkomen van Legionella in de Jacuzzi. De eerste- en tevens meest gebruikte methode is door chloor toe te voegen. De andere methode is door middel van chloorvrije- of chloorarme systemen. De kosten voor de chloor methode bedragen 50- tot 100 euro per jaar en een chloorvrije- of chloorarme methode kost vaak 300- tot 400 euro per jaar. 

De Jacuzzi dient daarnaast ook gereinigd te worden. Dit doe je één keer per week en bij stilstaand water doe je het tweewekelijks. Na een verloop van tijd is de filter niet meer te reinigen en dien je het te vervangen. Bij normaal gebruik van de Jacuzzi, heb je vier tot zes filters per jaar nodig.