Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Wandpanelen van hout kopen? Wat tips

Wilt u wandpanelen van hout kopen, maar zie je door de letterlijke en figuurlijke bomen het bos niet meer? In dit artikel vertellen we waar u op dient te letten en geven we u wat tips bij de keuze voor een leverancier en de keuze voor een type panelen.

Waarom komen de panelen?

De meeste mensen zullen in gedachte hebben om de panelen ofwel aan de muur (verticaal) ofwel op het plafond (horizontaal) te bevestigen. Dit is een eerste keuze die u dient te maken. Bij het kiezen van houtpanelen is het echter ook belangrijk om u te beseffen dat mensen voor allerlei verschillende delen van hun huis panelen bestellen. De woonkamer, de slaapkamer, de keuken – zelfs buiten plaatsen sommige mensen wandpanelen.

Het spreekt voor zich dat in deze omstandigheden andere eisen worden gesteld aan panelen. In de slaapkamer kan het bijvoorbeeld belangrijk zijn dat de panelen geluidsabsorberend zijn. Als u kiest voor vilt, laten panelen in de regel minder geluid door dan bij andere materialen. In de woonkamer daarentegen is het wellicht minstens zo belangrijk dat de akoestiek mooi is als u muziek speelt of een film kijkt.

Uiteraard is de grootte van de panelen ook iets wat verschilt per kamer waar ze geplaatst worden. Vaak kunnen in slaapkamers relatief kleine panelen geplaatst worden. Buiten daarentegen zijn de benodigde houtpanelen vaak veel groter. Daarnaast worden in het laatste geval ook andere eisen aan de panelen gesteld wat betreft bestendigheid tegen vochtige lucht en temperatuurschommelingen.

Keuze voor een leverancier

Ook op dit vlak is de keuze enorm. Vroeger was u als klant aangewezen op de bouwmarkt of een wat duurdere speciaalzaak. Tegenwoordig heeft de komst van het internet diverse webshops gebracht die wandpanelen van hout aanbieden.

Bij de keuze van een leverancier is kwaliteit een van de zaken die natuurlijk belangrijk zijn om op te letten. Hiervoor kunt u onder andere kijken naar hoe ruim het assortiment van een individuele leverancier is: is het in verschillende materialen verkrijgbaar, in verschillende kleuren? Daarnaast kunt u reviews checken.

Steeds meer klanten zijn ook op zoek naar duurzame en milieubewuste leveranciers van houtpanelen. Bij de keuze voor een leverancier kunt u letten op keurmerken. Ook kunt u als u bijvoorbeeld voor panelen van vilt kiest, kijken of deze van gerecycled plastic zijn gemaakt.

https://wandpanelenhout.nl/