Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Hoe vind je een goede accountant?

Als drukke ondernemer zit je net zo zeer als andere ondernemingen met termen als jaarstukken, belastingen en aangiften. Wanneer je het allemaal niet geregeld krijgt om dit zelf te regelen dan kun je door een accountant deze zorgen uit handen laten nemen. Iedere accountant heeft een andere aanpak. Hierbij kan al gekeken worden naar de grootte van de onderneming, maar ook de informele of juist formele sfeer die de accountant heeft. Hoe vind je een accountant dat bij jouw onderneming past? Met deze stappen weet jij wat voor iemand jij in huis moet halen.

Stap 1: Behoefte bepaling

Voordat je überhaupt op zoek gaat naar een kantoor of er een gaat benaderen is het van belang dat jij je eigen behoefte bepaald. Hierbij begint een analyse waarbij je kijkt wie de jaarrekening bepaald. Wie regelt dit binnen een bedrijf? Vaak is dit de directeur of de grootaandeelhouder. Zo dien je vooraf inzicht te hebben in het vermogen en resultaat van je onderneming. Wanneer je dit hebt gedaan kun je kijken hoe veel uur je nog overhoudt voor de accountant. Als je ervoor zorgt dat je de jaarrekening zelf hebt gedaan is het voordeel hiervan ook dat je accountant minder hoeft te doen, waardoor je ook goedkoper uit bent.

Stap 2: Selectie potentiële accountants in Maastricht

Het is belangrijk om een afweging te maken in wat voor iemand jij zoekt die jouw administratie bijhoudt. Als er bijzondere vraagstukken zijn binnen jouw onderneming kan een groot administratiekantoor in Maastricht jou de experts bieden die je nodig hebt. Heb je een onderneming met de normale administratievraagstukken, dan kan een lokaal administratorkantoor voor jou een oplossing zijn. Deze werken namelijk veelal goedkoper dan een accountantskantoor met veel vestigingen. Woon je in Maastricht dan kies je ook voor een accountant Maastricht, net als dat je in een dorp kijkt naar de dichtstbijzijnde accountant.

Stap 3: Offerte aanvragen

Vanuit de zelfanalyse stel je een ‘verzoek tot offerte’ op. Hierin schrijf je op wat jouw verwachtingen zijn van een accountantskantoor, de diensten die je van hen vraagt en de doorlooptijd. Daarbij is het ook belangrijk om te vermelden wat de uiterste datum is waarop je een offerte wil hebben. Tenslotte nodig je geselecteerde partijen uit voor een kennismakingsgesprek bij jou thuis of op kantoor.

https://vrankenhattu.nl/boekhouder-maastricht/