Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Wat houdt stress incontinentie

 

Veel mensen denken dat stress incontinentie iets te maken heeft met stress. Dit is enkel niet wat het lijkt. Stressincontinentie heeft namelijk niets te maken met de psychische betekenis van stress. Wel heeft het te maken met een drukverhoging in de buikholte waardoor je ongewild urine verliest. Dit komt vooral voor bij fysieke inspanningen als sporten, tillen of hoesten. Het is erg vervelend als je hier last van hebt en daarom is dit artikel geschreven. In dit artikel kom je meer te weten over stress incontinentie en lees je ook een aantal mogelijke oplossingen voor dit probleem.

Oorzaken van stressincontinentie

Stressincontinentie komt over het algemeen vooral voor bij vrouwen. Het wordt veroorzaakt door een slechte functioneren of het slapper worden van de blaashals of de bekkenbodemspieren, hier steunt de blaas als het ware op. Door een verzakking in de bekkenbodemspieren zal de plasbuis mogelijk kunnen zakken en kan het niet voldoende weerstand bieden tegen de druk die vanuit je blaas wordt gezet. Hierom heb je er ook vooral last van bij het sporten, tillen of hoesten.

Oefeningen van een bekkenfysiotherapeut

Het probleem kan enorm frustrerend zijn en juist daarom is het fijn als er wat aan gedaan kan worden. Gelukkig is dit tegenwoordig mogelijk door je bekkenbodemspieren te versterken. Dit kan door het uitoefenen van bepaalde oefeningen. Er zijn gespecialiseerde bekkenfysiotherapeuten die jou deze oefeningen aan zullen leren. Vervolgens kun je deze oefeningen alleen thuis op dagelijkse basis uitvoeren. Zo kan het probleem mogelijk verholpen worden zonder operatie. Tijdens het uitoefenen van deze oefeningen zal er wel veel druk op de blaas komen en kun je mogelijk urine verliezen. Hierom kun je stress incontinentie van depend.nl aan trekken terwijl je deze oefeningen uitvoert.

Een operatie die je van je probleem af helpt

Een andere mogelijkheid om van het probleem af te komen indien de oefeningen van een bekkenfysiotherapeut niet helpen is een operatie. Bij deze operatie leggen een of meerdere artsen een kunststof bandje rond je plasbuis, dicht op de blaasuitgang. Bij deze ingreep wordt er als het ware een drempel gecreëerd onder je plasbuis waardoor je geen urineverlies meer zult ervaren.

Er kunnen ook bulkinjecties toegediend worden

Een andere mogelijkheid als behandeling voor stressincontinentie is zijn bulkinjecties die toegediend zullen worden. Deze behandeling is bedoeld voor vrouwen die last hebben van stressincontinentie, maar niet in aanmerking komen door gezondheids- of persoonlijke redenen. Tijdens deze behandeling zal er een uroloog aan de slag gaan. Hij of zijn zal een kleine kijkbuis in de plasbuis zetten. Vervolgens spuit de uroloog een gelei in de wand van je plasbuis waardoor de plasbuis beter afgesloten zal worden. Hierdoor zal je probleem ook verholpen worden. Na deze behandeling zal je direct naar huis mogen waarna jij je blaas goed leeg kunt plassen. Het is mogelijk dat de eerste urine na deze behandeling bloed bevat en pijn doet. Dit is gelukkig niet verontrustend en komt vaak voor. Kortom, er zijn een hoop mogelijkheden om van je stressincontinentie probleem af te komen. Zo is er voor iedereen een oplossing.