Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Wat je nodig hebt voor de perfecte oud-en-nieuw

Het is nog niet zo heel lang geleden dat de jaarwisseling was geweest. Bij het feest merkte ik een aantal dingen die veel toevoegde aan hoe leuk de avond was. In dit blog vertel ik jullie daar wat over.

Het juiste eten

Een belangrijk onderdeel van je avond is het eten en drinken wat erbij is. Oliebollen en appelbeignets zijn de gouden standaard op oud-en-nieuw, maar ze zijn niet het enige waar je over na moet denken. Misschien moet je voor vegetarische of allergische gasten een andere optie geven. Misschien hebben mensen zin in iets hartigers dan een zoete oliebol, waar je dan ook rekening mee moet houden. Daarnaast kan het verstandig zijn om een alcoholvrije mogelijkheid aan te bieden, naast alleen maar champagne.

De juiste entertainment

Een avond als deze kan nog best lang zijn, dus het is erg belangrijk om een aantal entertainment opties te regelen. Op oudjaar wordt bijna de hele dag door verschillende speciale programma’s uitgezonden, zoals de oudjaarsconference en verschillende specials. Ook is het geen slecht idee om een aantal non-analoge activiteiten klaar te zetten, zoals bordspelletjes.

Eén van de activiteiten die elk jaar het meeste plezier geeft bij de jaarwisseling is nog steeds vuurwerk. Van rotjes en vuurpijlen tot tollen en nitraten haalt iedereen wel wat genot uit het afsteken van vuurwerk. Het handigste is dan ook om het iets van te voren te halen, zodat je er niet last minute mee zit. Dit kan bij een fietsenwinkel, of bij deze vuurwerkwinkel in Duitsland.

Er een punt achter zetten

Als de klok 12 uur heeft geslagen, gelukkig nieuwjaar is gewenst en champagne is gedronken, begint het eind van de avond er al weer aan te komen. Om te voorkomen dat mensen blijven hangen is het verstandig om óf een eindtijd af te spreken, óf je gasten tijdig weg te sturen. Dit zorgt ervoor dat het ook prettig voor jou blijft.

Hopelijk heb je wat opgepakt van de tips in dit blog, waar je je oud-en-nieuw mee kan verbeteren. Zorg er vooral voor dat de vieren een leuke en gezellige boel wordt!