Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Werken zonder VOG verklaring?

Werken zonder VOG verklaring is in sommige branches niet toegestaan. In sommige branches kunt u dus niet werken zonder VOG verklaring. In de branches waar het aanvragen van een VOG verklaring niet wettelijk verplicht is, is het de keuze aan de werkgever, of deze een VOG verklaring van zijn werknemers verwacht.

 

In deze branches is een VOG verklaring aanvragen wettelijk verplicht:

Een VOG verklaring is wettelijk verplicht als u gaat werken in de volgende branches:

– Onderwijs

– Advocaat

– Taxichauffeur

– Hypotheekadviseur

– Zorg

– Pedagogisch werk

 

Hoe lang kijken ze terug bij een VOG aanvraag?

Als u een VOG verklaring aanvraagt, gaat Justis kijken naar jouw strafblad. Bij een VOG aanvraag wordt gekeken naar het screeningsprofiel van de branche waar jij voor werkt. Dit betekent dat als u een misdrijf hebt gepleegd, wat niet in het screeningsprofiel van de branche staat, u toch een VOG verklaring kunt krijgen.

Bij een VOG aanvraag kijken ze 4 jaar terug, misdrijven die langer geleden gebeurt zijn, tellen dus niet meer mee. Er zijn wel enkele misdrijven, die geen terugkijk termijn hebben, zoals zeden delicten en zware misdrijven. Bij jongeren onder de 23 jaar kijken ze 2 jaar terug, met uitzondering van zeden delicten en zware misdrijven.

 

Conclusie

Met een strafblad kunt u zeker nog een baan vinden. Het is afhankelijk van het soort misdrijf dat u gepleegd heeft. Als u bijvoorbeeld een fraude misdrijf heeft begaan, dan kan het zijn dat u geen baan bij een bank vind. Dit betekent niet dat er nog veel banen beschikbaar zijn waar dit geen rol speelt. In dit geval kunt u een baan proberen te vinden in een hele andere branche, waar u probleemloos aan het werk kunt.

Vraag gemakkelijk en snel uw VOG verklaring aan. Dit kan gemakkelijk via internet.

https://www.vognodig.nl/vog-aanvragen