Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Zo kies je het juiste ondergoed

Hoewel je ondergoed normalerwijs wordt verborgen onder lagen kleding is het kopen van ondergoed voor dames en heren nog niet zo makkelijk. Bij ondergoed dames zijn er zoveel keuzes. Waar kun je nu het beste voor kiezen? Ook onder je kleding kan het nog bepalen hoe je eruit ziet. Houdt daarom rekening met de volgende dingen.

Kies de juiste kleur

Allereerst is het belangrijk om de juiste kleur te kiezen. Uiteraard zit je veilig als je een paar witte en zwarte setjes hebt. Waarschijnlijk wist je al dat het niet handig is om donker ondergoed te dragen onder een lichte blouse of broek, maar dat geldt ook andersom. Wanneer je een dunne, donker broek draagt, kan het witte ondergoed ook doorschijnen. Als je juist spannend ondergoed gaat shoppen, moet je wél letten op je huidskleur. Heb je een bleke huid? Dan kan een felle kleur je juist flets maken

Kies de juiste soort

Tanga, string, slip of boxershort; houdt jij deze soorten uit elkaar? Bij sommige outfits komen je rondingen beter uit, waardoor ook je ondergoed beter zichtbaar zal zijn. Denk bijvoorbeeld aan een nauwsluitende jurk. Je kan denken dat je dames ondergoed dan zo ‘klein’ mogelijk moet zijn, maar een boxershort is dan juist een goede optie. Zou je een string dragen, dan lijkt het of je helemaal geen ondergoed aanhebt en het is de vraag of je dat zou willen.

Stof voor dames ondergoed

Katoenen ondergoed mag dan misschien wel iets duurder zijn dan synthetische stofjes, maar ze zijn heel fijn voor je huid. In synthetische stoffen kan je huid minder goed ademen waardoor de warmte wordt opgehoopt en je gaat zweten. En zweten zorgt meestal  voor huiduitslag of jeuk. In sommige gevallen is microvezel ondergoed voor dames aan te raden. Grootste voordeel is dat ze waterabsorberend en waterafstotend zijn. Hierdoor zijn ze ideaal bij het sporten.