Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Cadeau

Hoe een modelspoorovergang te motoriseren

Je hebt je waarschijnlijk afgevraagd hoe je de overweg van een modelspoorbaan moet regelen. Een modeltrein is hiervoor een ideaal voertuig en je kunt in dit artikel leren hoe je het zelf kunt doen. Een eenvoudige elektrische motor zal de poort in een voorwaartse richting bewegen, waardoor treinen het station niet kunnen binnenrijden.

Met behulp van een eenvoudig elektronisch circuit kunt u een signaal aan de overweg toevoegen om het eruit te laten zien als een echte.

Een goed startpunt is een kit of een tutorial voor het bouwen van je eigen spoorweg. U kunt online een aantal handleidingen vinden, waaronder die voor HO-, N- en O-schalen. Deze gidsen moeten het u gemakkelijk maken om een elektrische spoorwegovergang te maken, en ze behandelen meestal alle basisprincipes. Bovendien worden deze kits geleverd met een complete set elektronica, dus u hoeft zich nergens zorgen over te maken.

De servo’s die u nodig hebt, zijn de belangrijkste componenten voor de overwegmodule, die verantwoordelijk zijn voor het verhogen en verlagen van de barrière. Over het algemeen werken ze op een 5V DC-voeding. Als u van plan bent om twee servo’s te gebruiken, moet u ervoor zorgen dat het stroomverbruik van elke servo minder dan één ampère is. De servo’s worden gemonteerd op een verwijderbaar platform dat eenvoudig op de lay-out kan worden gemonteerd.

De servo’s zelf zijn ook de belangrijkste componenten voor de kruising. De servo’s hebben een reeks instellingen die hun snelheid zullen variëren. U moet de ServoSpeedServo.h-code instellen op uw Arduino. U moet 5V DC-stroom leveren voor de meeste pendelende stroboscoopsignalen. Als u twee omkeerbare shunts gebruikt, zorg er dan voor dat u de juiste spanning voor beide shunts krijgt.

De servo’s zijn wat de poorten in een spoorwegovergang aanstuurt. De servo’s hebben een reeks sensoren en elk wordt bestuurd door een schildpadmotor. De servo’s worden op de modelspoorbaan gemonteerd met dubbelzijdige schuimtape of een metalen hoekbeugel. Voordat u het adafruit arduino-bord aan de lay-out bevestigt, moet u ervoor zorgen dat het de vereiste stroom aankan.

Als u meer wilt weten over het motoriseren van een modelspoorovergang, is een gids essentieel om te leren hoe u dit zelf kunt doen. Deze geleiders zijn beschikbaar voor O-, HO- en N-schalen. De servo’s worden gemonteerd met dubbelzijdige schuimtape of een metalen hoekbeugel. De lijm moet worden aangebracht om het oppervlak te reinigen. Een verwijderbaar platform wordt aanbevolen voor kleinere weegschalen, omdat de fijne aanpassingen van onder de lay-out moeten worden gemaakt.

Meer lezen? Ontdek onze modeltreinbaan website op: Mitropa.nl