Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Dienstverlening

Een psycholoog raadplegen kan helpen

Een psycholoog raadplegen kan helpen

Wanneer het leven te zwaar wordt om te dragen, kan je wel eens extra hulp nodig hebben. Dit betekent niet meteen dat je zwak bent of de dingen niet zelf aan kan. Het betekent gewoon dat je menselijk bent. En omdat we allemaal maar mensen zijn, hebben we allemaal af en toe wel eens een beetje extra hulp nodig. En dan verschijnen de professionele hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg op het toneel. Psychologen kunnen je pas helpen als je hen toelaat dat ze je helpen. Het is immers zeer belangrijk dat je openstaat voor hun hulp, want anders zal het niet lukken.

Er zijn heel veel situaties waarin je de hulp van een psycholoog kan gebruiken. Dat kan zijn:

  • Stress in het dagelijks leven zoals op het werk, in het gezinsleven, op school en met de mensen in je omgeving
  • Een kleine of zware depressie
  • Iemand verliezen die je dierbaar was
  • Fysiek, emotioneel of verbaal misbruik
  • Boosheid en of als je bepaalde zaken niet meer in de hand hebt.

en nog veel meer. Als mens zal je onvermijdelijk wel eens problemen hebben en dan kan het raadplegen van een psycholoog zeer hulpvol zijn. Nemen we nu eens een voorbeeld aan Heidi. Heidi is onlangs afgestudeerd aan een hogeschool. Ze heeft een job gevonden in New-York, waar ze nooit gewoond heeft. De gebruiksperiode van haar studielening is afgelopen en nu moet ze beginnen met de aflossing ervan. Ze doet haar werk graag en het betaalt goed dus zit ze niet al te krap. Maar al die rekeningen die moeten betaald worden, overweldigen haar. Haar collega’s zijn haar enige vrienden en ze heeft nog geen sociale kring kunnen opbouwen. Ze heeft moeite om gemotiveerd te blijven door de dagelijkse sleur en de rekeningen en ze voelt zich eigenlijk niet meer mee met de zaken en ondervindt dat het ook niet meer gaat zoals het zou moeten gaan. Ze begint zichzelf in vraag te stellen en is haar zelfvertrouwen aan het kwijt spelen.

 

Na een praatje met haar moeder, besluit Heidi dat ze in therapie moet gaan. Ze vindt een psycholoog die met haar de problemen doorpraat en haar helpt om doelen voor zichzelf uit te zetten. Na een paar maanden van begeleiding heeft ze haar zelfvertrouwen terug en voelt ze zich beter in haar toestand.

 

Net zoals Heidi, hebben we allemaal soms een beetje hulp nodig. Soms heb je veel hulp nodig, en soms kan dat iets kleins zijn. Als je in Rotterdam woont en je hebt een psycholoog van doen, geen probleem, er zijn in Rotterdam veel psychologen die jou kunnen helpen.

 

 

 

 

https://www.depsycholoog.nl/