Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Achteruitrij races

Achteruitrijden in de auto is vaak lastig en kan moeilijk zijn. Toch zijn er ook verschillende races waarbij de bestuurder achteruitrijdend racet. Deze tak van het racen is redelijk onbekend en in vergelijking met normaal race kan dit erg lastig zijn. Omdat alles gespiegeld is, is het lastig om ook heel hard te rijden. Er moet over elke manoeuvre nagedacht worden en het zicht beperkter daarom is het moeilijker dan normaal racen. Daarom wagen veel coureurs zich hier niet aan, ook is het begrijpelijk dat normaal racen meer in trek is.

In de vorige eeuw produceerde de Nederlandse voertuigen fabrikant DAF nog auto’s deze auto’s stonden er om bekend dat zij heel hard achteruit konden rijden. Dit zorgde ervoor dat de DAF auto’s tegen elkaar racete, waardoor de populariteit steeg. De races werden op tv uitgezonden tijdens ter land, ter zee en in de lucht. Men keek hier graag naar, maar vaak was dit omdat er veel ongelukken gebeurde. Men had het er niet vaak over dat de DAF in zijn tijd sneller in achteruitrijden was dan een Ferrari. Ook werden de DAF auto’s niet veel verkocht in het buitenland, dit was omdat men bepaalde onderdelen niet vertrouwde, omdat deze anders waren dan in gebruikelijke auto’s. Daarom werd er in 1975 besloten dat DAF stopte met het produceren van personenauto’s en zich weer compleet ging richten op het produceren van vrachtwagens. Vandaag de dag is DAF nog steeds een groot producent van vrachtwagens.

Omdat achteruitrijden nog steeds erg lastig kan zijn bestaan er tegenwoordig achteruitrij cameras. Deze zijn niet bedoeld om te racen, maar meer bedoelt als ondersteuning tijdens het parkeren. Daarom is het erg handig als u moeite heeft met achteruitrijden om een achteruitrijcamera te kopen. Waardoor het inparkeren en het achteruitrijden veel makkelijker verloopt, ook is dit veiliger omdat de bestuurder zo meer overzicht heeft.

http://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/