Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Dienstverlening

Hoe doe je je Btw aangifte?

Hoe Doe Ik Mijn Btw Aangifte?
Wanneer moet je belastingaangifte doen?
Je moet belasting aangifte doen als je een eigen onderneming hebt waar je geld mee verdiend. Je hebt voor verschillende producten verschillende tarieven.
 
Uiteindelijk betaald de klant alle belasting, de klant betaald het dus over het product en jij betaald het weer aan de belastingdienst.
 
Als je een bedrijf wil starten en je moet btw aangifte doen dan moet je dat de eerste keer waarschijnlijk op papier doen. Omdat je per voorbeeld op 22 mei bent gestart met een onderneming maar op 5 juni je pas aanmeld voor de Kamer van Koophandel dan moet je nog belasting betalen over de periode dat je al wel een onderneming had maar je nog niet aangemeld was bij de Kamer van Koophandel. De papieren krijg je van de belasting dienst opgestuurd.
 
Welke manieren zijn er?
Er zijn 3 manieren hoe je je BTW-aangifte kan doen. Manier 1 is het zelf te laten doen en manier 2 is om het te laten doen. en manier 3 is om het via jou software te doen.
 
Zelf je BTW-aangifte doen
Je kan zelf je BTW-aangifte doen door naar belastingdienst website te gaan.
 
Als je dat hebt gedaan klik je op ‘inloggen’, en log in met je gebruikersnaam en je wachtwoord. Als je je wachtwoord vergeten bent klik je op ‘wachtwoord vergeten’.
Daarna klik je op ‘aangifte omzetbelasting’ van het tijdvak dat je wilt invullen.
Beantwoord daarna alle vragen die je krijgt.
 
Als je de vraag niet begrijpt klik je op de vraagteken voor de vraag. Als je de vraag dan nog niet begrijpt kan je ook de toelichting downloaden, die kan je vinden in de aangifte onder ‘help’. Als je dat gedaan hebt dan kun je je aangifte verzenden. Als je die verzonden hebt komt meestal meteen op het scherm te staan of ze de aangifte al hebben ontvangen, soms komt dat ook pas na 10 minuten.

Vraag de boekhouder in Einhoven of Rotterdam om hulp!
 
Je aangifte doen via eigen administratie software
Je kan de BTW-aangifte ook doen via je eigen administratie software, er is alleen wel 1 voorwaarde. De software die je gebruikt moet wel geschikt zijn voor de SBR ( software business reporting). Als je software daar niet geschikt voor is kan je de aangifte simpelweg ook niet via die software doen.
 
Btw-aangifte laten doen
Btw-aangifte kan je natuurlijk ook laten doen door een accountant of een belastingadviseur.

https://boekhouder-offertes.com/