Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Dienstverlening

Onderhoud aan uw platte dak kunt u aan De Dakmakers overlaten

Voor platte daken zijn er diverse soorten dakbedekking. Een soort die wij, de dakdekkers van Dakmakers, veel zien is bitumen dakbedekking. Deze dakbedekking is zeer geschikt voor platte daken. Waarom precies? Omdat bitumen lang mee gaat, de eigenschap heeft om lekkages te voorkomen en goed betaalbaar is. Bitumen, ook wel teer genoemd, is makkelijk te onderhouden en heeft daarbij minimaal onderhoud nodig. Toch is het raadzaam om de bitumen dakbedekking zo nu en dan te laten onderhouden door een erkend dakdekkersbedrijf. Vraag nu onderhoud plat dak bij De Dakmakers aan!

Een stroperig mengsel van diverse koolwaterstoffen, dat is bitumen. Deze koolwaterstoffen komen oorspronkelijk in aardolie voor. Dit maakt bitumen dus een natuurlijk product. Alleen is het niet een al bestaand product, het wordt wel door mensen gemaakt. Bitumen wordt het vaakst gebruikt als dakbedekking en wegverharding. Nog even de voordelen van bitumen op een rijtje:

  • Bitumen is een waterdicht product en daarnaast bestand tegen chemische stoffen
  • Bitumen werkt geluidswerend en isolerend
  • Bitumen heeft een bijzondere sterke kleefkracht waardoor de bedekking goed blijft liggen
  • Bitumen gaat erg lang mee, gemiddeld kunt u tussen de 20 en 40 jaar van deze dakbedekking genieten
  • Bitumen is zo goed als onderhoudsvrij
  • Bitumen is relatief goedkoop

Door het wereldwijde veranderende klimaat krijgen ook wij in Nederland te maken met andere weersomstandigheden. Droge periodes die lang aanhouden, in korte tijd een extreme hoeveelheid neerslag en hogere temperaturen met een krachtigere zonkracht. Door deze weersveranderingen krijgt ook een bitumen dak steeds meer te verduren. Om er zeker van te zijn dat de dakbedekking tip top in orde is raden wij het aan om minimaal jaarlijks de dakbedekking door ons te laten controleren, het liefst in de lente of de herfst.

Wij weten wat te doen

Een dak dat flink in opkomst is, is het groendak. Een groendak is een dak met beplanting. Ook een groendak kent vele voordelen. De belangrijkste voordelen zijn dat een groendak energiezuinig, milieuvriendelijk en duurzaam is, zorgt voor een uitstekende isolatie en regenwater geleidelijke en op een natuurlijke manier afvoert. Ook een groendak moet zo nu en dan onderhouden worden. Voor het onderhoud groendak kunt u ook bij ons terecht. Wij weten precies hoe we het onderhoud van een groendak aan moeten pakken. U kunt ons vandaag nog bellen voor het maken van een afspraak.  

https://www.dakmakers.nl/