Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Dienstverlening

Sleutelmakers in oud Den Haag

Weet je wat een van de oudste beroepen is in Den Haag dat nog steeds uitgeoefend word? Als je antwoord sleutelmaker was zit je goed. Het is namelijk een van de oudste beroepen en het word nog steeds uitgeoefend het heeft nu alleen een ander naam.

Een sleutelmaker noemen we tegenwoordig namelijk slotenmaker Den Haag. Dit komt doordat de sleutelmaker zich eerst bezig hield met het maken van sleutels maar tegenwoordig doen ze veel meer. De naam slotenmaker Den Haag past er dan ook beter bij. Tegenwoordig word er namelijk veel meer met sloten gedaan.

Een slotenmaker Den Haag plaatst en vervangt sloten. Als mensen buitengesloten zijn uit hun eigen woning staat de slotenmaker Den Haag ook weer klaar om te helpen. Een slotenmaker kan namelijk sloten openmaken zonder ze te beschadigen. Voor deze dienst heeft een slotenmaker Den Haag zelfs een spoeddienst.

Als iemand buitengesloten is kan die natuurlijk niet uren gaan wachten. De spoeddienst van een slotenmaker Den Haag is er dan ook voor bedoeld om buitengesloten bewoners zo snel mogelijk te helpen. Dit is wel zo fijn in de winterbanden.

De sleutelmaker is dus nog steeds druk bezig een paar honderd jaar verder. We noemen ze alleen nu wat anders.