Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Vervoer en transport

Wel of niet een fooi voor de taxi ?

Wel of niet een fooi voor de taxi?

Je kent het vast wel, net als in een restaurant, geef je wel of niet fooi? En indien je een fooi wil geven, hoeveel fooi is dan juist en passend? Hetzelfde probleem kan zich voordoen tijdens een taxirit. Een het einde van de rit, helpt de bestuurder of bestuurster jou nog even met de bagage, en je bent veilig en zorgeloos op de plaats van bestemming, zoals bijvoorbeeld Schiphol, aangekomen. De afgesproken ritprijs is reeds betaald of de meter stopt en de prijs is bekend. Wat dan?

 

Niets is verplicht

Een fooi is een vrijwillige bijdrage, waaruit blijkt dat jij je waardering voor het geleverde wil tonen. Ongeacht wat dit geleverde nu is. Wij, als Nederlanders, staan niet echt bekend om gulle giften. Maar desondanks wordt het wel door iedereen in Nederland gewaardeerd als je een fooi geeft. En dan rijst altijd de vraag, hoeveel is nu gepast? Het blijkt vaak heel lastig te bepalen. Overigens verschilt de hoogte van dit bedrag altijd per land. En in China kan het geven van een fooi of tip zelfs onbeleefd zijn. Het advies voor een ander land zou je altijd even via het internet kunnen opzoeken voor je bijvoorbeeld naar Schiphol vertrekt.

 

Jouw taxichauffeur een fooi?

Nogmaals niets is verplicht, maar als jij jouw bestuurder van de taxi kan waarderen voor de goed verzorgde taxirit, waaruit duidelijk blijkt dat de taxichauffeur zich inzet voor klantvriendelijkheid en service dan ben je vrij om dit te laten blijken door bijvoorbeeld het bedrag iets naar boven af te ronden of na het ontvangen van de koffers wat kleingeld te geven. Was de service en het autorijden niet wat je zegt prettig, dan zou een fooi ook niet op zijn plaats zijn. Een telefoontje naar het taxibedrijf wel, indien je het taxibedrijf wil helpen te verbeteren.

 

Over de service van een taxibedrijf

Op de website van het Amsterdamse taxibedrijf “Goedkoopnaarschiphol.nl” vind je alles met betrekking tot de service en voordelen van een net taxibedrijf. Tevens vind je er taxiritten naar Schiphol tegen een heldere en vaste prijs. En ben je tevreden na afloop van een rit, dan mag je dit zeker, ook vrijblijvend van fooi, laten blijken.