Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Dienstverlening

TENS behandelingen gebruiken bij acute en chronische pijn

TENS (Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie) is een behandeling die wordt gebruikt om pijn te verlichten door middel van elektrische stimulatie. TENS apparaten zijn draagbare apparaten die elektrische stroompjes afgeven aan specifieke delen van het lichaam om pijn te verminderen. Deze behandelingen worden vaak gebruikt bij verschillende soorten pijn, waaronder chronische pijn, artritis, rugpijn en zelfs menstruatiepijn.

Het TENS apparaat werkt door middel van elektroden die op de huid worden geplaatst op de plek waar de pijn zich bevindt. De elektroden geven vervolgens elektrische impulsen af die de pijnlijke zenuwen stimuleren. Deze impulsen blokkeren de pijnsignalen die door de zenuwen worden verzonden, waardoor de pijn wordt verminderd.

Er zijn veel verschillende soorten TENS apparaten beschikbaar op de markt. Sommige apparaten zijn voorzien van verschillende programma’s die zijn ontworpen voor specifieke soorten pijn, terwijl andere apparaten instelbare parameters hebben, zoals frequentie en intensiteit, om de behandeling op maat te maken.

TENS apparaat kopen

Een TENS apparaat kopen kan een uitstekende optie zijn voor mensen die regelmatig pijn hebben en behoefte hebben aan een manier om de pijn te verlichten zonder medicamenteuze tabletten te hoeven gebruiken. Het kan ook een goede keuze zijn voor mensen die geen medicamenteuze tabletten kunnen of willen gebruiken vanwege bijwerkingen.

Bij het kopen van een TENS apparaat is het belangrijk om te zoeken naar een apparaat dat geschikt is voor de specifieke soorten pijn die u heeft. Het is ook belangrijk om te zoeken naar een apparaat dat gemakkelijk te gebruiken is en dat instelbare parameters heeft, zodat u de behandeling op maat kunt maken. Het is ook raadzaam om de beoordelingen van het apparaat te lezen en advies te vragen aan uw arts voordat u tot aankoop overgaat. Bij Tens.nl kunt u een geschikt apparaat kopen.

Het gebruik van een TENS behandeling is over het algemeen veilig, maar er zijn enkele voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen om complicaties te voorkomen. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen en het apparaat niet te gebruiken als u een pacemaker heeft of een hartaandoening heeft. Het is ook belangrijk om het apparaat niet te gebruiken op of rond open wonden of geïrriteerde huid.

https://tens.nl/