Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Sport

Sporten met EMS om spieren te versterken

EMS (Electro Muscular Stimulation) is een nieuwe technologie die veelbelovend is in het helpen verminderen van rugpijn. Deze technologie wordt vaak gebruikt in de sport- en therapiewereld en kan helpen om de spieren in de rug te versterken en te ontspannen.

Tijdens EMS sport draag je een speciaal pak waar elektroden op meerdere plekken in het pak verdeeld zijn, zodat ze alle spieren van het lichaam aan kunnen spreken. Die elektrische stroompulsen worden door de elektroden naar de spieren gestuurd. Deze pulsen bootsen de signalen na die de hersenen naar de spieren sturen om ze te laten bewegen. Hierdoor kunnen de spieren intensiever worden getraind dan bij een normale training, zonder dat de persoon zware gewichten hoeft te tillen. Dit kan vooral handig zijn voor mensen met rugpijn, omdat ze hun rugspieren op een veilige manier kunnen trainen zonder hun rug te belasten. Door het versterken van de spieren, kunnen mensen hun houding verbeteren en de druk op hun rug verminderen.

Met EMS therapie rugpijn verlichten

EMS therapie maakt gebruik van dezelfde technologie als EMS sport, maar heeft als doel het verlichten van rugpijn. In EMS therapie kan hetzelfde pak gedragen worden als bij EMS sport, welke elektrische pulsen naar de spieren stuurt. Deze pulsen kunnen helpen bij het verminderen van pijn en het ontspannen van de spieren. Ze kunnen ook helpen bij het verbeteren van de doorbloeding en het verminderen van ontstekingen in de rug. Door deze effecten kan EMS therapie een effectieve behandeling zijn voor mensen met chronische rugpijn.

Een ander voordeel van EMS is dat het kan worden gebruikt als aanvulling op andere behandelingen voor rugpijn. Mensen kunnen EMS gebruiken in combinatie met fysiotherapie, chiropractie of andere behandelingen om hun herstel te versnellen en hun pijn te verminderen. Bovendien kan EMS helpen bij het voorkomen van toekomstige rugblessures door het versterken van de spieren en het verbeteren van de houding.

Tot slot kan EMS ook worden gebruikt voor het verminderen van stress. EMS therapie kan helpen bij het ontspannen van de spieren en het verminderen van spanning in het lichaam, wat kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning.

https://ikwilstimawell.nl/