Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Dieren

Rottweiler bench voor tijdens vakantie

Op vakantie gaan met de Rottweiler kan een geweldige ervaring zijn voor de hondeneigenaar en de hond. Als de Rottweiler niet met u op vakantie kan gaan, moet er op tijd een geschikt pension worden gekozen. Het is vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat het schoon is en voldoende ruimte biedt.

 

Elke eigenaar dient zich vooraf ook te informeren over de voorschriften van het hondenpension. In de regel is een actueel vaccinatiebewijs en een bewijs van ontworming vereist. In sommige gevallen worden honden niet geaccepteerd. Het is dus de moeite waard om te vragen en te voorkomen dat er later problemen ontstaan.

 

Des te grondiger en uitgebreider de eigenaren onderzoek doen bij het pension des te beter.

Een bezoek aan de hondenpension, bijvoorbeeld voor één dag, is nuttig. Op deze manier kunnen de eigenaren bepalen of de hond zich prettig voelt en indien nodig nieuwe afspraken maken. Als er geen geschikte accommodatie in de buurt wordt gevonden, is het aan te raden om dit aan de fokker van uw eigen hond te vragen. Sommigen bieden vakantie oppas aan.

 

Met een Rottweiler in de auto

Er zijn verschillende manieren om veilig met een Rottweiler te rijden. Een mogelijkheid is natuurlijk een goede Rottweiler bench. Een andere optie is het vastzetten met een riem. Met behulp hiervan wordt de hond aan de standaard auto gordel vastgemaakt en kan hij vervolgens vrij ruimtebesparend en comfortabel op de achterbank meerijden.
 
De derde en laatste mogelijkheid is de scheiding tussen de bagageruimte en de cabine of de achterbank en de voorstoelen. Hiervoor wordt een stabiel net of een metalen rooster gebruikt. Dit voorkomt dat de zware Rottweiler bij plotseling remmen of zelfs bij een aanrijding door de auto wordt geslingerd. Dit biedt bescherming voor de hond en ook bescherming voor alle passagiers.

 

Vliegen met de Rottweiler – Waar moet je rekening mee houden?

Een vlucht met de Rottweiler is al iets moeilijker dan de reis in de auto. Het vereist vooral enige voorbereiding. Een transportbench, die kan worden uitgerust met water en voedsel, is onmisbaar. Bovendien moeten de vaccinatievoorschriften van het land van bestemming worden vastgesteld. Evenals de regelgeving van de luchtvaartmaatschappij. Deze omvatten de kosten van het transport en de nodige papieren. Deze verschillen nogal van bedrijf tot bedrijf en zijn afhankelijk van de bestemming van de reis. Last but not least mogen een stevig slot en een adreslabel voor de bench niet worden vergeten.
 

Met de trein

Een treinreis is niet een van de meest ontspannen reizen voor de Rottweiler. Smalle gangen en veel mensen kunnen opwinding veroorzaken. Vooral op langere reizen is het daarom raadzaam om plaatsen te reserveren waar hond en baas niet te veel lastig gevallen worden. Afgezien van deze factoren moet u zich vooraf afvragen of er speciale regels zijn voor het meenemen van een Rottweiler. Als andere passagiers klagen over de hond, al dan niet terecht. Dan kan de eigenaar worden gevraagd de trein te verlaten zonder vergoeding ondanks het feit dat hij voor het ticket heeft betaald. Iedereen die de mogelijkheid van een alternatief vervoermiddel heeft, moet er dus gebruik van maken.
 

Rottweiler bagage

Wie met de Rottweiler reist of een hondvriendelijke vakantie wil doorbrengen, mag de bagage voor de hond natuurlijk niet vergeten. Hier hoort bij:

  • EU-huisdierenpaspoort
  • Rottweiler EHBO-doos
  • Een deken, een groot kussen of een hondenbed
  • Handdoeken en shampoo
  • Kommen voor water en voer
  • Het vertrouwde eten en de lekkernijen
  • Speelgoed
  • Riem