Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Dieren

Vetbollen, vogels zijn er dol op! | Vogelvoerkopen.nl

Vetbollen | Bij zowel de vogelliefhebbers als de vogels zelf zijn vetbollen erg populair. Wat zijn eigenlijk de voordelen van een vetbol, en waarom zie je ze overal hangen? In dit artikel leggen we je alles uit.

Waarom zijn vogels zo dol op onze vetbollen?

Vetbollen zijn als snoepgoed voor vogels. Ze kunnen er aan pikken zoals ze dat ook bij voedsel in de natuur zouden doen. Ook wij zien ze graag in de tuin hangen, omdat het de aanwezigheid van vogeltjes flink kan vergroten. Het is alsof ze elkaar vertellen waar de beste vetbollenf mezenbollen te vinden zijn!

Het hele jaar door voorzien vetbollen de tuinvogels van voldoende energie. Maar tijdens de koude maanden zijn vetbollen van groot belang voor veel vogels. In de maanden is het namelijk een stuk lastiger voor de vogels om aan eten te komen. Vetbollen zijn dus naast een echte traktatie ook een hulpmiddel om de vogels sterk en gezond te houden.

Waarom vinden vogels vetbollen zo lekker?

Als je zelf wel eens een vetbol in de tuin hebt gehad, zul je zelf hebben ervaren dat vogels enorm dol zijn op deze vorm van vogelvoer. Wat maakt een vetbol nou precies zo aantrekkelijk voor vogels? Dat is eigenlijk heel erg simpel.

De vetbollen zitten boordevol met vet en verschillende lekkernijen zoals zaden en granen. Vooral op wwn hogw kwaliteit rundervet komen vogels af. Zeker tijdens de wintermaanden, wanneer er vrijwel niks lekkers te vinden is buiten, kunnen deze voedingsstoffen erg waardevol zijn. De zaden bieden de vogels genoeg energie aan om deze koude maanden door te komen, en aan te sterken. Dus behalve dat de vetbollen in de smaak vallen, zijn deze ook nog eens zeer verantwoord. 

De beste vetbollen van Nederland

De kans is groot dat de vetbollen je bekend voorkomen. Mocht je hier nog niet veel over weten, leggen we je dat bij deze uit. De vetbol is niets meer en niets minder dan een bolletje vol met samengeperst vogelvoer bestaand euit rundervet, noten, granen en vogelzaad. Een heerlijke traktatie voor de tuinvogels. De vetbollen worden vrijwel altijd opgehangen. Aan een touwtje of aan een speciale vetbolhouder.

Wil jij een duurzame keuze maken, kies dan voor vetbollen zonder netje. Leg ze op een voederplateau of stop ze in een vetbolhouder. Even makkelijk en beter voor het milieu. Ben je op zoek naar een vetbolhouder? Neem een kijkje in onze webshop.

Wil je toch liever vetbollen met een netje proberen? Hang ze dan op aan een tak of aan een schutting in de achtertuin en je zult zien hoeveel verschillende vogelsoorten het trekt.

Wat zijn de voordelen van vetbollen voor vogels?

Het is vrij duidelijk geworden dat de vetbollen voor vogels over veel voordelen beschikken. Laten we ze nog een keer kort doornemen:

  • Je voorziet de vogels van premium vogelvoer.
  • Het is een verantwoorde traktatie voor tuinvogels.
  • Door meerdere vetbollen in de tuin op te hangen, zullen er veel vogels op af komen. Dat leidt tot een gezellige en levendige tuin.

Wij bieden de beste prijs-kwaliteitverhouding wat betreft vetbollen. Bezoek onze webshop voor meer informatie.