Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Electronica en Computers

Een printplaat bestellen of laten maken? Kies voor een expert!

Een printplaat is van essentieel belang om het productieproces van uw bedrijf in goede banen te leiden, zeker binnen de industriële sector. Het is daarom aan te raden de printplaat te laten maken, want specialisten beschikken over de vereiste expertise die zorgt voor het best mogelijke resultaat. Waar hoge weerstand en een aaneenschakeling van machines en systemen samen komen is het vereist om een adequate printplaat te hebben, welke zowel de kleine processen als de meer complexe processen kan ‘handelen’. Bent u op zoek naar een snelle levering van prototype PCB’s, dan wel naar kleine of grotere series? De fabricage van printplaten, PCB’s en PLC’s is vakwerk en kan dus enkele dagen in beslag nemen. Reageer daarom adequaat op ontwikkelingen in het productieproces van uw bedrijf. Een printplaat bestellen hoeft niet moeilijk te zijn. Dit kunt u eenvoudig doen bij PRS B.V. Hier vindt u bovendien een ruim aanbod aan kant-en-klare onderdelen.

Printplaat laten maken

Bij de assemblage van een printplaat komen diverse elementen kijken. De componenten van de printplaat worden gemonteerd of gesoldeerd op enkel- of dubbelzijdige wijze. Daarnaast worden de printplaten geëtst en al dan niet voorzien van een koperlaag. Dit zorgt voor een verbeterde geleiding van de stroom. De componenten aan het oppervlak van de printplaat vormen een sporenpatroon dat tijdens hoge en lage weerstand zorgt voor de geleiding. Een printplaat kan in verschillende lagen worden opgebouwd, hetgeen een verschil maakt in de geleiding van de elektriciteit. Afsluitend wordt een soldeermasker aangebracht op de printplaat voor het eindresultaat.

Printplaat bestellen voor uw productieproces

Een printplaat moet de maximale weerstand aankunnen binnen uw productieproces. Een SMD-lijn kent daarom diverse afmetingen, waarbij 420mm in de lengte en 260mm in de breedte vaak als maximum maten wordt aangehouden. Middels geavanceerde methoden en de meest ontwikkelde software kan uw bedrijf een printplaat laten maken die voldoet aan alle eisen. Wilt u direct meer halen uit uw productieproces? Bekijk dan de mogelijkheden bij PRS B.V. U kunt gemakkelijk een printplaat bij dit bedrijf bestellen. Ga voor de maximale potentie om een echte kwaliteitsslag te maken in het geautomatiseerde proces van uw bedrijf.