Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Electronica en Computers

Waarom een refurbished laptop?

Heeft u een voordelige, maar toch een krachtige laptop nodig?

Een laptop is voor veel mensen tegenwoordig onmisbaar geworden. Onder andere voor school is een goede laptop erg belangrijk. Maar ook mensen die veel digitaal voor hun werk moeten doen, hebben een laptop absoluut nodig. En niet iedereen heeft het geld om een dure, nieuwe laptop te kopen. Wat is dan een geschikte oplossing voor hen die een goede, maar niet al te dure laptop nodig hebben?

Misschien kunt u eens kijken naar een refurbished laptop!

Wat houdt refurbished laptop in?

Met een refurbished laptop bedoelen we een laptop die al eerder gebruikt is, maar wel uitgebreid is gecontroleerd, gereinigd en de nodige reparaties heeft gehad voordat hij weer door wordt verkocht. Bij een tweedehands laptop gebeurt dit allemaal niet voordat de laptop weer doorverkocht wordt.

Bij een tweedehands laptop die u via een online markt koopt, is er meestal helemaal niets gebeurd aan de aangeboden laptop. Dit soort laptops liggen vaak al maanden lang stof te happen op zolder of in de schuur, voordat ze verkocht worden. Helaas voor deze laptops kan er zo veel stof op ontstaan, dat schade alleen kan worden voorkomen door de laptop van binnen en van buiten te reinigen. Naast de reiniging van de laptop zelf, is ook de harde schijf vaak niet voldoende hersteld bij een tweedehands laptop. Een harde schijf die alleen gewist is kan met speciale software nog worden hersteld, waardoor de data van de vorige gebruiker niet veilig is. De snelheid van uw nieuwe laptop kan ook in het geding komen als de harde schijf of SSD niet volledig is gereset.

Een goede refurbished laptop of computer komt ook altijd met een langdurige garantie. Daarnaast weet u zeker dat de laptop uitgebreid is nagekeken, getest en gereinigd, opdat alle onderdelen optimaal werken en niet binnen een paar weken al mankementen gaan vertonen.

Waarom zou ik een refurbished laptop kopen?

Er zijn een aantal redenen om een refurbished laptop te verkiezen boven een nieuwe of tweedehands laptop.

Doordat de refurbished laptops ingekocht worden voor een veel lagere prijs, is de uiteindelijke verkoopprijs ook een stuk lager dan wanneer je dezelfde goedkope laptop nieuw zou kopen.

Ten opzichte van tweedehands laptops zijn de verschillen ook erg groot. Refurbished laptops worden altijd uitgebreid nagekeken op schade, potentiële knelpunten en meer. Bij een tweedehands laptop wordt vaak alleen de data op de harde schijf verwijderd. Verder wordt er niet gekeken naar mogelijk schade, en eventuele defecten van de laptop. Dit uitgebreide proces om te garanderen dat de laptop goed werkt, zorgt er voor dat u niet bang hoeft te zijn voor een miskoop. Bij tweedehands verkopers is het ook zo dat er geen garantie op de laptop zit. Als de ongecontroleerde en misschien wel defecte laptop het niet meer doet, staat u als koper volledig buitenspel. In tegenstelling tot refurbished laptops, die met garantie geleverd worden! Garantie is een absolute must-have bij het kopen van een complex product als een laptop. Een laptop of computer is zo complex, dat u al snel te maken kan krijgen met defecten. In het geval dat de laptop kapot gaat of begint te haperen, staat u dus volledig buitenspel. Als u uw tweedehands laptop wil laten repareren door een computer winkel, dan kunt u rekenen op torenhoge kosten.

Draagt bij aan het milieu

Daarnaast zijn refurbished laptops ook erg goed voor het milieu. In plaats van dat u een nieuwe laptop koopt waar een nieuwe batterij en nieuwe onderdelen voor nodig zijn, geeft u eerder gebruikte hardware een nieuw leven. Een computer bestaat uit een aantal ingewikkelde onderdelen, die gemaakt zijn uit steeds zeldzamer wordende materialen. Sommige chips kennen een enorm tekort op de markt tegenwoordig, waardoor de prijzen van laptops stijgen. Door een refurbished laptop te kopen, draagt u een steentje bij aan lagere prijzen voor laptops in de hele wereld, en houdt u ook nog eens goed rekening met uw eigen budget!

Een refurbished laptop is dus voordelig voor uzelf, maar ook voor het milieu!