Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Electronica en Computers

Waarom kiezen voor Device Lifecycle management?

Bijhouden welke apparaten onderhoud nodig hebben, welke apparaten aan vervanging toe zijn en welke aangeschaft moeten worden kan soms onmogelijk lijken om naast alle andere werkzaamheden te doen. Device Lifecycle management is een slimme online omgeving die al deze werkzaamheden uit handen neemt en zorgt voor een overzichtelijke planning

Wat houdt het in?

Device Lifecycle management zijn alle werkzaamheden met betrekking tot het onderhouden, repareren, afschrijven en aankopen van hardware. Er wordt een planning gemaakt met daarin een overzicht voor het onderhoud voor de verschillende hardware apparaten van een bedrijf. Sommige dingen zullen regelmatig ingepland worden, zoals updates installeren en andere zullen misschien eens per jaar worden gedaan. Verder wordt er bijgehouden welke apparaten in de komende tijd moeten worden vervangen en welke apparaten er nieuw aangeschaft zullen moeten worden. Welke software moet worden geïnstalleerd, wanneer en op welk apparaat wordt ook opgenomen in deze planning. Naast bovengenoemde punten is IT lifecycle management ook het logistieke en administratieve deel wat komt kijken bij het onderhouden, aankopen en afschrijven van apparaten binnen een bedrijf.

Wat zijn de voordelen?

Een van de voordelen van Device Lifecycle management is dat het, het tijdrovende werk van de IT-medewerkers van een bedrijf overneemt. Hierdoor kunnen de IT-medewerkers zich volledig focussen op de interessante kernwerkzaamheden binnen het bedrijf. Er gaat geen tijd meer verloren in het regelen en onderhouden van hardware.

Een ander bijkomend voordeel is dat Lifecycle management inzicht geeft in de status en voortgang van werkzaamheden, doordat dit allemaal digitaal en automatisch wordt bijgewerkt. Zo heb je onder andere inzicht in hoe lang bepaalde werkzaamheden duren. Ook worden er uitgebreide rapportages bijgehouden, waarin de planningen en uitvoering terug te vinden zijn.

Iedere medewerker ontvangt de planning van Device Lifecycle management, zo weet iedereen wanneer welke hardware een onderhoudsbeurt nodig heeft en wanneer er iets vervangen dient te worden. Ook kunnen medewerkers een afspraak inplannen om hun hardware te laten updaten, repareren, onderhoud uit laten voeren of te laten uitbreiden. Dit is een stuk makkelijker dan eindeloos bellen met de IT-afdeling.

De aanbieders van Device Lifecycle management werken met PLUTO, dit is een speciaal ontwikkelde software. Deze software zorgt ervoor dat alles automatisch ingepland wordt en dat alles digitaal geregeld kan worden. Alle afspraken en kosten komen in een duidelijk overzicht te staan. Ook doet PLUTO tevredenheidsmetingen onder werknemers. Aan de hand van de feedback wordt de dienstverlening weer aangepast.

Wanneer een apparaat vervangen moet worden kijkt PLUTO naar de restwaarde van het oude apparaat. Dit verrekent het programma met de kosten van het nieuwe apparaat. Als er een nieuwe medewerker wordt aangemeld, zorgt PLUTO voor een duidelijk overzicht welke apparaten aan deze medewerker geleverd moeten worden. PLUTO zorgt er vervolgens voor dat er een afspraak gemaakt wordt en dat de hardware door een medewerker geïnstalleerd wordt. Wanneer een medewerker uit dienst treedt regelt PLUTO een datum waarop de medewerker de apparatuur in kan leveren, zorgt ervoor dat de apparatuur wordt schoongemaakt en klaargemaakt voor hergebruik en zorgt er voor dat deze apparaten weer opgenomen worden in de voorraad. Als een medewerker een apparaat heeft dat vervangen moet worden, wordt dit ook via PLUTO geregeld. PLUTO regelt dat er nieuwe hardware wordt besteld, dat deze wordt geïnstalleerd en klaargemaakt voor gebruik. Wanneer het apparaat klaar is wordt er digitaal een afspraak ingepland met de medewerker om het oude apparaat om te ruilen voor het nieuwe apparaat.

Device Lifecycle management is dus een online tool voor bedrijven, die veel werkzaamheden uit handen kan nemen. Het zorgt voor een overzichtelijke planning van het onderhoud, aanschaf en vervangen van apparaten, registreert werkzaamheden en rapporteert digitaal informatie. Device Lifecycle management werkt snel en efficiënt.

Heeft dit concept uw interesse gewekt? Kijk dan voor meer informatie op de website van NEG-ITSolutions.