Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Auto

Verruim je blik met een achterruitrijcamera

Wij mensen hebben net als de meeste dieren twee ogen, op de voorkant van ons gezicht. Met die twee ogen kunnen we redelijk veel zien, maar we hebben wel een hele grote dode hoek: alles wat er achter ons gebeurt kunnen we niet zien, tenzij we ons omdraaien. Dat kan nog wel eens een probleem zijn, mensen zijn namelijk nieuwsgierig en willen altijd alles zien. Ook met het autorijden is het onhandig dat we maar twee ogen hebben. Gelukkig kwam daar al heel vroeg en oplossing voor in auto’s: achteruitkijkspiegels. Daar hebben de meeste auto’s er drie van: eentje links, eentje rechts en een midden boven.

Ondanks deze spiegels, blijft er helaas een dode hoek bestaan. Bij de autorijlessen leer je dat er vier dode hoeken zijn, plekken rondom je voertuig waar je weinig tot geen zicht op hebt. Vooral bij het achteruitrijden en parkeren is de dode hoek lastig, omdat je dan niet goed kan zien of je ergens tegen aan rijdt. Om ongelukken leehnavasor bij het achteruitrijden en parkeren te voorkomen en het zicht te vergroten, zijn de achteruitrij cameras uitgevonden. Een achteruitrij camera is net een derde oog waarmee je elk paaltje, elke boomstronk, elk spelend kind en elk voertuig kan zien.

Om ongelukken te voorkomen bij het achteruitrijden en parkeren, zijn er achteruitrij camera’s op de markt gebracht. Zo worden ongelukken waarbij voetgangers, fietsers, andere voertuigen, paaltjes, bomen en spelende kinderen over het hoofd worden gezien, vermeden. De camera geeft een ruim zicht en wordt bevestigd aan de achterkant van de auto. Ook op andere voertuigen, zoals vrachtauto’s, landbouwvoertuigen en bussen kunnen achteruitrij camera’s ingezet worden om de weg zo veilig mogelijk te maken.

Bij de Achteruitrijcamerawinkel hebben wij een breed en divers aanbod aan achteruitrijcamera set en losse onderdelen. Wij bieden hulp bij het monteren maar we hebben ook doe-het-zelf pakketten. Kortom, er is voor ieder wat wils.

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/