Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Entertainment

Animaties

Wat is een animatie nou eigenlijk? Het begrip animatie betekent dat een illusie tot beweging komt na het afspelen van verschillende beelden. Dit noem je ook wel frames. Er wordt wel onderscheid gemaakt tussen traditionele animatie en digitale animatie. Het grootse verschil is dat digitale animatie wordt gemaakt door een computer. Je hebt tegenwoordig vele vormen van animatie. Denk aan 3D animatie, 4D animatie en noem maar op. De ‘D’’ staat voor het aantal dimensies wat worden gebruikt om de animatie tot leven te wekken. De kans is groot dat je al eens in je leven naar een 3d of 4d film bent geweest. Kortom: er is veel variatie binnen het maken van animaties.

 

Animatie filmpjes

Nu denk je vast gelijk aan het woord ‘animatiefilm’? Een animatiefilm is dan weer de algemene naam voor filmopnamen die in plaats van levende acteurs getekende figuren of levenloze materie, in beeld brengt. Dit wordt gedaan door middel van beelden één op één naast elkaar te plaatsen. Je krijgt zodoende als het ware een illusie dat het beeld beweegt. Een animatie film kan je op televisie zien, op het internet, in de bioscoop en noem maar op! Animatie filmpjes zijn de toekomst en je kan ze dan ook niet meer weg denken.

 

Animatie film maken

Wil je animatie film maken, een animatie film laten maken, een animatie bedrijf starten of animatiefilmpjes produceren? Dat kan maar het is wel een hele klus. Je moet constant beelden creëren die bijna niet van elkaar verschillen. Voor een vloeiende beweging zijn namelijk wel 24 frames per seconde nodig! Ook moet je goed de verhaallijn in beeld zien te brengen. Omdat het beeld ook geen mensen omvat, moet je ook veel creativiteit bezitten om dit uit je mouw te schudden. De voordelen om een animatie film te laten maken door bijvoorbeeld een animatiestudio of een animatie bedrijf, zijn veelvoudig aanwezig. Als je zelf een animatie film gaat maken, bedenk dan goed dat je jezelf erin moet verdiepen en dat het weken tot maanden kan duren!