Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Eten en drinken

Je ecologische voetafdruk verkleinen door een vegetarisch voedingsschema

Milieu uitstoot van de vee-industrie

Wereldwijd is de vee-industrie verantwoordelijk voor bijna 15 procent van de uitstoot van alle menselijk gerelateerde broeikasgassen. Dit is natuurlijk een gigantisch groot getal, dus meer plantaardig eten moet sneller de norm gaan worden. Er wordt in Nederland veel vlees geconsumeerd en wereldwijd groeit de consumptie van vlees en zuivel alleen maar meer. Om vlees en zuivel te kunnen produceren is er een ruime hoeveelheid aan veevoer nodig. Driekwart van alle landbouwgrond in de wereld wordt gebruikt voor het produceren van veevoer. Deze vruchtbare grond kan uiteraard veel beter gebruikt worden om mensen van voedsel te kunnen voorzien. Omgerekend stoot één koe jaarlijks net zo veel uit als een auto die anderhalve keer de aarde rondrijdt. De nood is dus hoog om de inname van vlees en zuivel drastisch te gaan verminderen.

Overstappen op een vegetarisch voedingsschema

Veel mensen denken dat het overstappen naar een vegetarisch voedingsschema lastig is. Dit hoeft echter helemaal niet zo zijn. Veel mensen worden van de ene op de andere dag vegetarisch maar je kunt ook zeker proberen om deze overstap geleidelijk te maken. Zo kun je er in het begin voor kiezen om een aantal vegetarische vast te stellen in de week. Het experimenteren met vleesvervangers kan ook goed helpen om de zin in vlees te verminderen. Er zijn namelijk genoeg alternatieven te vinden in de supermarkten voor een stukje vlees. Daarnaast zijn er op het internet grote hoeveelheden vegetarische recepten te vinden. Door te gaan experimenteren met nieuwe recepten kan de overstap naar vegetarisch een stuk makkelijker gaan.

 

https://web-wings.nl/