Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Eten en drinken

Originele chocoladegeschenken om de dag van de verpleging te vieren

Op 12 mei vierden we de Dag van de Verpleging 2022. Meer dan ooit beseffen wij hoe belangrijk de verplegingssector voor onze samenleving is. De Dag van de Verpleging zet verpleegkundigen en verzorgenden in de schijnwerpers en benadrukt de vitale rol die zij in de samenleving spelen. Velen van ons zullen collega’s, vrienden of familieleden hebben die als verzorger werken. Veel mensen weten niet zeker of het een “verpleegdag” of een “dag van de verzorger” is. Het antwoord is: “Officieel is het ‘Dag van de Verpleging'”. De precieze oorsprong van deze feestdag gaat tientallen jaren terug.

Oorsprong

De oorsprong van deze feestdag begint bij Florence Nightingale. Florence werd geboren in Engeland op 12 mei 1820. Als dochter van welgestelde ouders kreeg zij een degelijke opvoeding en leerde van jongs af aan lezen, rekenen en schrijven. De jonge Florence had de gewoonte haar gedachten op te schrijven, en in februari 1837 schreef zij dat God haar tot Hem riep. Op dat moment wist ze niet wat het betekende, maar 13 jaar later was alles goed. Het was toen dat Florence een dokter en zijn vrouw ontmoette toen zij een diaconessengemeenschap in Duitsland bezocht. Het echtpaar vertelde Florence dat “door God geroepen zijn” een voorwaarde was voor goede verpleging. Vanaf dat moment was haar besluit duidelijk. Florence moet iets doen aan het gebrek aan verpleegkundige zorg.

Niet lang daarna kreeg Florence een gouden kans: de Krimoorlog. De organisatie van het Engelse leger was onbevredigend, met als gevolg een ongelooflijk aantal slachtoffers. De Minister van Oorlog zocht wanhopig naar de juiste persoon die de soldaten weer op de been kon brengen, en dat leidde hem naar Nightingale. Florence greep deze kans met beide handen aan, verzamelde 38 verpleegsters en vertrok naar de Krim om de gewonden te verzorgen. Naast de zorg voor de gewonde soldaten, analyseerde Florence haar activiteiten, verzamelde gegevens en stelde een verslag op voor latere publicatie.

Bij haar terugkeer naar het Verenigd Koninkrijk, ontving Florence een som geld voor haar arbeid. Zij hield het geld niet voor zichzelf, maar besteedde het aan de oprichting van de eerste verpleegstersopleiding in het Verenigd Koninkrijk. Kort na haar terugkeer, werd Florence ziek en verliet het bedrijf. Misschien getraumatiseerd door de gebeurtenissen op de Krim, bleef zij vanaf 1856 voornamelijk op haar kamer. Van daaruit bleef ze zich inzetten voor een betere verpleging en werkte ze aan haar boek, Notes on Nursing, dat in 1859 uitkwam. Binnen een paar jaar werd het boek een internationaal handboek over verpleging.

Florence Nightingale wordt beschouwd als de grondlegger van de moderne verpleegkunde vanwege haar kennis, vaardigheden en vooruitstrevende aanpak van de verpleging. Daarom wordt elk jaar op haar verjaardag, 12 mei, de Dag van de Verpleging gevierd.

Originele chocolade geschenken voor verpleegkundigen

Nu we de kernvraag hebben beantwoord, keren we terug naar waar we het eigenlijk over wilden hebben: unieke chocolade voor verplegend en verzorgend personeel. Zorgverleners zijn harde werkers die vaak onregelmatige uren werken. Op de Dag van de Verpleging, zetten we hen in de schijnwerpers. Zeg ‘dank u wel’ met een heerlijk origineel chocolade geschenk. Denk bijvoorbeeld aan een doos heerlijke zelfgemaakte hartjesbonbons of een doos bonbons die je zelf hebt gemaakt. Bekijk het assortiment originele chocolade geschenken van DARQ en bestel snel! 

https://darqmaastricht.com/product-categorie/chocolade-geschenken/