Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Eten en drinken

Zo maak je de beste pizza zelf!

Pizza’s zijn enorm populair en dat is niet gek. Het water loopt je immers al snel in de mond bij het ruiken van dit heerlijke Italiaanse gerecht. Volgens de Italianen is het echt een gerecht om van te genieten. Een pizza moet smaken en gedeeld worden. De pizza heeft zich dan ook over de gehele wereld verspreid. Bijna overal zijn er tegenwoordig vele varianten in de plaatselijke supermarkt of pizzeria te verkrijgen. Toch kan niets op tegen een verse zelfgemaakte pizza. Maar wat is nu het geheime recept? Hoe maak je de lekkerste pizza zelf? Hier zijn een aantal tips:

Focus op het deeg

Ondanks dat het vaak wordt gedacht, heeft het deeg niet de functie van ondergrond voor de overige ingrediënten. In tegendeel zelfs, het deeg wordt juist gezien als belangrijkste ingrediënt. Het deeg van de perfecte pizza is goed gerezen, luchtig en krokant gebakken. Hoewel er vele recepten te vinden zijn die je vertellen hoe je je eigen pizzadeeg maakt, wagen maar weinig mensen zich hieraan. Zelf pizzadeeg maken eist immers wat geduld en tijd. Heb je dit niet, maar wil je wel kunnen genieten van een heerlijke verse pizzabodem? Monte Pizza Crust staat voor je klaar! De voorgebakken steenovenbodems van Monte Pizza Crust zijn van de hoogste kwaliteit en bereid volgens traditioneel Italiaans recept. Ook met weinig tijd of geduld kun je dus genieten van een verse, luchtige en krokante pizzabodem.

Verse tomatensaus

Een zelfgemaakte pizza vraagt ook om een zelfgemaakte tomatensaus. Dit is helemaal niet moeilijk, maar geeft je pizza wel extra smaak. De lekkerste tomatensaus maak je uiteraard van verse tomaten. Blijf dus af van de zakjes en pakjes tomatensaus uit de supermarkt. Kook de tomaten zacht met wat olijfolie, peper en zout. Voeg vervolgens nog wat verse basilicum toe om de tomatensaus perfect op smaak te brengen.

Mozzarella

Mozzarella is de beste kaassoort die je kunt gebruiken bij het maken van een pizza. Deze kaas vervaardigd uit buffelmelk blinkt niet alleen uit vanwege de smaak, maar ook door de manier van smelten en interactie met andere ingrediënten. Wees dus niet eigenwijs en bedek je Italiaanse pizza met schijfjes mozzarella.

Overdrijf niet met ingrediënten

Less is more. Hoewel een rijkgevulde pizza erg aantrekkelijk lijkt, ligt hier niet de sleutel tot de beste pizza. Bij een echte Italiaanse pizza draait het om het evenwicht en contrast tussen de luchtige krokante bodem en enkele kwaliteitsvolle basisingrediënten. Inhouden dus!