Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woningen

Waarom een opbouw laten plaatsen?

Veel mensen dromen van meer ruimte in huis. Misschien mis je boven wat ruimte, of is de keuken te smal. Het is natuurlijk niet fijn wanneer je de hele tijd tegen elkaar aanstoot. Een ruimer huis hoeft niet te betekenen dat je moet verhuizen. Wanneer je graag in je eigen huis wilt blijven wonen, zou je kunnen kiezen voor een aanbouw, uitbouw of opbouw. Met deze aan- op of uitbouwen maak je jouw huis een stuk groter. In dit geval gaan we het hebben over een opbouw. Het eerste waar mensen vaak aan denken bij een opbouw is een dakkapel, maar deze kan alleen op een schuin dak geplaatst worden. Bij een opbouw van een plat dak kun je ook kiezen voor een hele extra verdieping. Maar waarom een opbouw?

Wat levert het op?

Om te beginnen wordt er natuurlijk veel meer ruimte gecreëerd in je huis. Met de opbouw die je kunt laten plaatsen, kun je heel veel. Zo kun je een, misschien wel twee extra slaapkamers toevoegen. Daarnaast kun je kiezen voor een werkkamer, inloopkast, speelkamer, wasruimte en nog veel meer. Een opbouw kun je helemaal indelen zoals jij dat wil. Wanneer je kiest voor een dakkapel, wordt er een ruimte ruimer gemaakt. Je kunt ook kiezen voor een opbouw over het gehele oppervlak van je huis. Dan heb je heel veel extra ruimte.

Waarde

In het begin zul je misschien schrikken van de kosten die komen kijken bij het creëren van extra ruimte. Het plaatsen van een opbouw is dan ook zeker niet goedkoop. Het grote voordeel van een opbouw of aanbouw is dat het meerwaarde toevoegt aan je woning. Dit komt natuurlijk doordat er meer woonruimte is die meetelt bij de taxatie van het huis. Daarnaast neem je bij een opbouw geen ruimte van de tuin in beslag. Ook kun je ervoor zorgen dat het uiterlijk past bij de rest van het huis. Op deze manier verhoogt de waarde ook.