Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Gezondheid

ADD bij volwassenen is goed behandelbaar!

ADD bij volwassenen

ADD is een stoornis die zich in het hoofd afspeelt. Het betekent dat je concentratievermogen laag ligt. Veelal jongeren komen hiermee in aanraking en het is lastig te combineren met school omdat de focus laag ligt. Ook kunnen mensen met ADD zich juist helemaal focussen op één ding. Ook hebben ze creatieve talenten bijvoorbeeld schilderen. ADD bij volwassenen ligt anders. Een volwassene wordt vaak niet geconstateerd met ADD omdat er meer wordt gekeken naar andere stoornissen. Vaak hebben volwassene met ADD ook andere psychische stoornissen. Kenmerken van ADD zijn:

–          Snel afgeleid door weinig concentratie

–          Vermijden van drukke situaties

–          Weinig energie

–          Heel precies zijn in het denken wat soms kan leiden tot dwangmatig gedrag (OCD)

–          Moeite met het laten zien en inschatten van gevoelens

–          Slecht overzicht in de tijd en moeite met het stellen van prioriteiten

–          Een slechte kortetermijngeheugen

In een groep voelen mensen met ADD zich dus niet zeker omdat er veel prikkels binnenkomen. Volwassene hebben hier vaak last van op het werk. Verder zijn ze erg gesloten over zichzelf en zullen ze niet snel een gesprek beginnen.

Volwassenen met ADD

ADD is anders bij vrouwen dan bij mannen omdat er meer onderzoek is gedaan naar mannen en kinderen. Toch komt ADD ook veel voor bij vrouwen. Vrouwen weten de ADD echter beter te verhullen door gebruik te maken van intelligentie, creativiteit en doorzettingsvermogen. Iemand wil niet laten zien dat diegene ADD heeft. Het resultaat is oververmoeidheid en vaak ook een burn-out. Omdat dit pas later gebeurd wordt de diagnose ook later gesteld. Er is een behandeling voor ADD. Er worden gesprekken gehouden en je gaat samen met je therapeut kijken hoe je je rust kan vinden maar toch je ADD in een positieve manier kan gebruiken. Je gaat leren plannen en organiseren.

https://www.add-coaching.nl