Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Auto

Vakantietijd, tijd voor een extra check bij uw autogarage

De vakantietijd komt er weer aan. Misschien bent u wel één van de vele mensen die met hun auto op vakantie gaan. Reizen in een oververhitte auto betekent vast en zeker stress en is verre van comfortabel. Uw concentratie en reactiesnelheid gaan met het stijgen van de temperatuur in uw auto merkbaar achteruit. Dit is zeker niet bevorderlijk voor de verkeersveiligheid. Daarom is het van belang uw auto maar zeker ook uw airco door een vakkundige autogarage te laten controleren op een goede werking. Zodat u altijd fris achter het stuur zult stappen. Lees er meer over op de blogwebsite: www.nu-auto-opladen.nl.

Airco checken bij de autogarage, goed plan

Wist u dat net als alle andere onderdelen van uw auto ook de airco van uw auto niet onderhoudsvrij is? Zo’n 10% aan koudemiddel gaat jaarlijks verloren. En zonder of te weinig koudemiddel ontstaat er slijtage aan uw airco. Als dit vlak voor uw vakantie ontdekt wordt, kan uw vakantiegeld zomaar met zo’n € 500,- slinken. Tel daarbij op het extra brandstofverbruik dat ontstaat door een matig of slecht onderhouden airco, dan blijft er nog maar weinig over van uw zuurverdiende vakantie (zak)geld.

Gebruik airco

Een airco gebruik je het best het hele jaar door. Dus niet alleen wanneer het hoogzomer is en de vogels van het dak vallen. Nee, juist ook in de winterperiode is het van belang uw airco in optimale conditie te houden. Want in de koudste en / of natte periodes van het jaar, zorgt een goed onderhouden airco door een vakkundige autogarage ook voor een droger interieur. Waardoor uw ramen minder kans hebben vocht vast te houden dat zich in uw auto verzamelt. Zo hinderlijk wanneer u zou willen dat uw auto ook regenwissers aan de binnenkant had. Een airco onttrekt in de jaargetijden dat de zon wat minder kracht heeft en de wolken veel te veel nattigheid laten vallen, heel wat vocht aan de lucht.

Uw airco elk jaar door een vakkundige autogarage laten nakijken en om het jaar laten bijvullen is daarom zeker geen overbodige luxe. Over het algemeen geldt dat uitgebreid onderhoud door een autogarage eens in de 5 jaar is aan te raden.

Bereid uw vakantie goed voor met een bezoek aan de autogarage

Goed voorbereid op vakantie gaan, betekent ook een vakantiecheck voor uw auto bij een vakkundige autogarage inplannen. Tijdens zo’n vakantiecheck door een autogarage worden banden, schokdempers, oliepeil, koelvloeistof, ruitensproeiervloeistof, remmen, uitlaat, accu, verlichting en de airco gecontroleerd. Dit kan al voor een heel klein bedrag. Maar een uitgebreide servicebeurt zegt het al, is uitgebreider en daarmee wat duurder. Maar dan weet u in ieder geval zeker dat u tijdens uw vakantie niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Alvast een prettige vakantie toegewenst.