Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Gezondheid

De voordelen van Zweedse snus lees je hier

Wist u dat er manieren zijn om nicotine binnen te krijgen zonder daarvoor een sigaret op te steken? Een van deze manieren is door middel van snus. Snus kunt u zien als een soort minuscuul theezakje gevuld met tabak. Dit theezakje wordt tussen de bovenlip en de tanden gestopt. Via bloedvaten in de bovenlip wordt vervolgens de nicotine in het bloed opgenomen. Snus is vooral popualir in Zweden. Maar wat zijn de risico’s van snus en kent snus ook voordelen?

Wat is snus nou eigenlijk?

Zoals gezegd is snus een soort tabak wat u in uw mond stopt. Je kunt snus ook wel zien als een soort pruimtabak (eetbare tabak). Er vind bij snus dus geen verbranding plaats. De nicotine wordt direct via de bloedvaten in de bovenlip opgenomen in het lichaam. Er zijn verschillende soorten snus te vinden. Zo is er zweedse snus en snus zonder tabak. Zweedse snus is de meest populaire vorm van snus. Deze snus is erg populair in Scandinavië (met name Zweden). Snus is in Europa ook alleen in Zweden te verkrijgen. In de rest van de Europese landen is snus verboden. Zweedse snus is een variant van snuiftabak waarbij de inname niet gaat via het opsnuiven van de tabak, maar door het plaatsen van de tabak onder de bovenlip. Bij snus zonder tabak zijn er 2 soorten. Snus zonder tabak en zonder nicotine en snus alleen zonder tabak.

De werking van snus

De werking van snuf ligt voornamelijk ten grondslag aan de stof nicotine wat zich ook in normale sigaretten bevindt. Bij roken komt deze nicotine al erg snel in het lichaam terecht. De werking is dus erg snel. Bij snus is de werking wat minder snel. De werking van snus gaat vooral gepaard met een betere concentratie en/of een ontspannen gevoel. De nicotine is al erg snel uitgewerkt. Echter blijft het opgewekte en ontspannen gevoel zich nog wat langer vasthouden. De gevolgen die nicotine op het lichaam heeft bij gebruik (hogere hartslag, vernauwde bloedvaten, hogere bloeddruk) heeft u bij snus minder dan bij sigaretten. U kunt snus dan ook zien als de light versie van sigaretten.

De voordelen van zweedse snus

Snus kent een aantal voordelen ten opzichte van sigaretten. Het meest voor de hand liggende voordeel is dat snus iets minder schadelijk is. Snus kent geen verbranding. Hierdoor krijgt u geen schadelijke verbrandingsstoffen binnen, zoals teer en koolmonoxide. Daarnaast heeft u ook geen last van de rook die sigaretten teweeg laten. U gaat niet stinken uit uw mond en ook uw handen blijven fris. Verder kunt u snus overal gebruiken. U hoeft niet naar buiten om een sigaret op te steken. Dit kan echter ook een nadeel zijn, aangezien snus schadelijk blijft voor het lichaam.

Wil je ook snus kopen? Neem dan eens een kijkje op de website van Snuspods.

https://www.snuspods.com/